Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Joulukalenteri

Mieheni ei saanut joulukalenteriansa viime vuonna.

Siihen nähden, miten monta kertaa vuodessa saan kuulla että "joulu on peruttu tänä vuonna", nousi yllättävän suuri häly puuttuvasta kalenterista. Päättäisi nyt, onko se joulu tulossa vaiko ei. 

24 erilaista olutpulloa tai -purkkia on nyt sitten hankittu. Siinä missä jouduin vuonna -90 kiertämään useammassa kaupassa ja hakemaan "loput" Alkosta, voin nykyään seistä yhden hyllyn äärellä ja vaihdella pulloja. Tykkäisinköhän enemmän tuosta vaiko tuosta pullosta? Koska en itse kyseistä mallasjuomaa edes maista, joudun valitsemaan pullot etiketin perusteella. Epäilen että olen taas onnistunut valitsemaan muutaman oikean kammotuksen ja toivottavasti edes muutaman täysosuman. Hartaasti toivon ettei kammotus satu olemaan siinä purkissa josta löytyi monta eri versiota, purkit olivat nimittäin hauskoja, sisältö lienee kaikissa sama.

Kotiin päästyäni huomasin vaihtaneeni pois 13.12 pullon johonkin muuhun. Yritän nimitääin saada nuo joulun teemapäivät jotenkin esille kalenterissa. Lucian kohdalla jouduin nyt sitten tekemään "hätäratkaisun". Sandels taisi olla Lucia oluena joskus, se ei osunut kaupassa silmääni. Olin valinnut jonkun toisen oluen, muistan etten oikein tykännyt etiketistä, mutta jotenkin sopi 13. päiväksi. Ja kun siinä sitten niitä pulloja vaihtelin taisin siirtää "tylsän" pullon takaisin hyllyyn. Muutenkin on sisältö muuttunut vuosien varrella. "Sininen" oli aikoinaan aina 6.12, en tiedä saako edes sellaista vielä kaupoista. Tänä vuonna itsenäisyyspäivä olut taitaa olla sama kuin viimeksi. Ellen ihan väärin muista.  

Adventtisunnuntaisin ja aattona on yleensä ollut jouluolutta. Katsotaan mitä luukuista paljastuukaan tänä vuonna.

Vuonna 1990 oli sentään yksi asia paremmin kuin nykyään: korit! Virvoikejuonakoriin sai sen 24 pulloa siistitsi ladottua, päälle pakkauspaperia ja "ruudukko" jossa luukkuja 1-24. Katkoviivaa pitkin sai herra sitten viiltää auki kalenterinsa.

Yhtenä vuonna pullot piilotettiin päällystettyihin sipsituubeihin, tänä vuonna käärin ne, partiolaiseni avustuksella, mainoslehtipaperiin. Jos olen oikein reipas etsin muutaman jouluisen ajatelman ja viimeistelen nuo "kukkapakettini".

Mieheni kyllä mutisi jotakin tyyliin "Vielä on kaksi kuukautta jouluun" kun kalenteri ilmestyi akvaarion alle paikallensa. Niin? Kuitenkin vain kuukausi siihen että saa avata luukkuja! 


2 kommenttia:

  1. Hej! Har du sett att du vann min tävling om gammaldags julkalender? :) Skicka ett mail till mig (adressen syns på bloggen) så berättar jag hur vi går till väga!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...