Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Parasta joulussa ja muitakin asioita

Löysin "Tomtens Dotter"-blogista haasteen.


Koska tätä kyselyä oli niin ihana lukea, on ihan pakko itsekin osallistua leikkiin. 

Kaikki kuvat eivät tällä kertaa ole omiani vaan esittelen myös jouluisia taiteilijoita tässä samalla.

Mikä on parasta joulussa?

Perhe! Aivan liian harvoin tulee otettua aikaa yhdessäoloon. Siispä joulu on pyhää aikaa ja ihana perheeni vietti joulua kanssani jopa silloin kun olin päivystysvuorossa. Kovin hauskaa heillä tuskin oli, keskenään asunnolla ilman kuusta ja muuta rekvisiittaa, kun minä olin enimmäkseen klinikalla. Silti ajatus heistä, ihan siinä lähellä lämmitti.
Kuva Lisi MartinMiltä unelmiesi joulu näyttää?
Tämähän on lähes sama kysymys, joulu ilman perhettä ei ole joulu. Mutta tietysti jos nyt saa uneksia niin: valkoinen hanki ulkona, kimaltaen kuunvalossa. Sisällä takkatuli ja kynttilät loistavat kilpaa kuusen tuikkivien valojen kanssa. Porot pihalla odottamassa pukkia kyytiin. Maailmassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto.


Ilon Wiklandin näkemys Astrid Lindgrenin sadusta "Madicken"


Kolme esinettä joita toivot joululahjaksi.
Siitä on iäisyys kun olen viimeksi pukille kirjoittanut, kasvoin kai eroon listoista? En muutenkaan hirveästi mieti mitä toivoisin vaan kerron perheelle kun jotekin keksin, yleensä hetken mielijohteesta ja unohdan sitten koko homman. Muuten en saa jouluna yllättyä.


Pari joulua sitten ilmestynyt joulumerkki

Onko hauskempaa saada vai antaa lahjoja?
Joulu on lasten juhla ja heidän tuikkivat silmänsä kun pukki tulee ja he saavat avata lahjoja on niin ihanaa seurattavaa ettei muusta väliä. Joten antaminen, ehdottomasti.


Coca Cola ja pukki 


Viisi parasta joulukalenteria tähän asti esitetyistä
Äh, tämä oli taas haasteellinen tehtävä, siitäkin on aikaa kun olen joulukalentereita katsellut.
Koska oma kalenterini tänä vuonna esittää Tuhmaiän, niin olkoot se yksi viidestä. Ja Histamiini, siksi että muistan sen. Siskoni rakasti Histamiinia aikoinaan. Hyvin pienenä tyttönä katosin joulukalenteria jossa puhuttiin eläimistä. Muistaakseni Ilkka Koivisto ja joku muu. Nimeä en vaan muista. Mutta lienee ollut hyvä koska hämärästi tällaisen muistan. Pelle Svanslös esitettiin naapurimaassa, siitäkin pidin. Muita en suoralta kädeltä muista.


Tilattavissa Discshopista


Entä elokuvasuosikkisi?

How the Grinch Stole Christmas ja A Christmas Carol (kaikki versiot). Ja Tim Allenin The Santa Clause trilogia on aika hauska.  

Kiukkupussi itse

Mitä kuuntelet mieluiten jouluna? 
Voin varmaan jo paljastaa tämän joulun blogiaakkosten teeman? Tänä vuonna kuuntelemme joululauluja. Eiköhän ne sitten paljastu ne lempilauluni.


Mitä syöt eniten jouluna?
Täytyy tunnustaa että kalapöytä eli alkupalat ovat ehdoton suosikkini. Laatikot ja kinkku on sitten se välttämätön jatko-osa ennen illan huipennusta: siskoni tekemiä nameja. Ihan vaan vinkkinä, ellei siskoni keksi muuta jälkiruokaa, jota kukaan ei kuitenkaan jaksa ähkyltään syödä.


Lempijuomasi?
Alkuperäinen kysymys oli mitä juot ruoan kanssa, mutta sehän on hieman tylsää. Joulujuoma isolla G:llä on luonnollisesti Glögi. Joulunami jota on löydyttävä pöydästä
Eipä sellaistakaan ole. SuklaaOhje täältä

Koska koristelet kuusen?
Aaton aattona, jos saan päättää. Ja koristelun jätän lapsille, mutta kuusi on valmis vasta kun nostan siihen joulukellon. Ilman sitä kuusi ei ole kuusi.

Carl Larssonin näkemys koristelusta


Mitä väriä käytät eniten jouluna.
Punaista
Katsotko Samu Sirkan joulutervehdystä jouluna?
Tietysti, jos se vaan esitetään. Pikkutyttönä odotin aina jännityksellä mikä on "vuoden elokuva" joka esiteltiin lopussa. Nykylapset taitavat tietää sen jo heinäkuussa. 


Entä Karl-Bertil Jonssonia?

No niin, tästä huomataan että kyseessä on naapurimaassa tehty kysely. En edes tiedä mikä juttu tämä on, vaikka tunnustan kuulleeni tällaisesta. 

4 kommenttia:

 1. Jag brukar visa Karl-Bertil till mina abiturienter på sista lektionen före jul, du hittar den på youtube :). Härligt att du orkar glädja oss med kalendern, kan knappast vänta. Kan vi få receptet till Pias efterrätt :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, Karl-Bertil får bli julens projekt :)
   Vi måste kolla med Pia :D

   Poista
 2. Aivan ihana. <3 Pakko varmaan itsekkin vastata tähän! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistähän linkkiä kun olet vastannut niin saan lukeakin :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...