Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

tiistai 22. lokakuuta 2013

Lainassa

Kävin kirjastossa ja mukaan tarttui kasa kirjoja.

Suurin osa luonnollisesti joulukirjoja, johan tuo sesonki on tosissaan alkanut. Ainakin jos aikoo itse tehdä lahjoja. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tosin jos minut tuntee on tuo hieman muuttanut muotoaan: Hyvin suunniteltuja on niin paljon ettei elinikä riitä toteutukseen. Mutta onko tuolla nyt niin väliä? Toteutan osan ja osa jää haaveeksi. Hauskaa minulla kuitenkin on kun suunnittelen.

Lainasin, lähinnä jouluisen nimen takia, Annie Rigg: Christmas cooking with kids kirjan. En kummallisuuksia odottanut, en yleensä innostu ulkomaalaisista jouluruoista, mutta tämä oli positiivinen yllätys.

Kuvitus on iloista ja värikästä, reseptit selkeitä ja helppoja. Työvaiheita ei ole kovinkaan monta, joten lapset ehkä oikeasti jaksavat jopa tehdä loppuun saakka leivonnaisia. Ja kuvien perusteella saadaan aikaiseksi todella kauniita leivonnaisia! Ja sokerihuurrettuja rypäleitä

Kirjan otsikot ovat "pienet lahjat", "syötävät koristeet", "kakut ja jälkiruoat" sekä "juhlaruoka". Ruoka nyt on hieman suhteellinen käsite, lanttulaatikkoa ei tässä kirjassa tehdä, mutta tuskinpa lapset sitä tahtoisi tehdäkään.

Oikein mukava tuttavuus, tämä kirja, voin vaikka lainata uudestaan ensi vuonna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...