Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

torstai 31. lokakuuta 2013

B niin kuin Bjällerklang


Olin jotenkin kuvitellut että B olisi hieman hankalampi kirjain ja niinhän se tuntui olevankin. Mutta kun pääsitten vauhtiin niin keksitte B:llä alkavia lauluja enemmän kuin minä.

Oma ehdotukseni on Bjällerklang eli Kulkuset. Jouluaattona tehtiin aina se "pakollinen" hautakierros ja autossa oli aikaa kuunnella joulun toivelauluja radiosta. Tai laulaa niitä itse jos radiosta ei tullut mitään meidän perheelle sopivaa. Kulkuset oli aivan loistava yhteislaulu. Sitä voi laulaa ihan millä kielellä tahansa ilman että se kuulostaa oudolta avaruuskohinalta. Ja sitähän hoilattiin. Kuten monia muitakin joululauluja, mutta Kulkuset yleensä sai meidät kaikki neljä laulamaan.

Teidän ehdotuksianne:

Betlehems stjärna

Tätäkin on laulettu joulusta toiseen, milloin koulussa, milloin Kauneimmat Joululaulut tapahtumissa. Ihan kaunis laulu jota edelleen huomaan laulavani silloin tällöin.

Bells will be ringing 

Bon Jovin esittämänä, että saadaan monta B:tä. Ei mitenkään suosikkilaulujani, ei herätä muistoja joten siksi ei varmaan ole mitenkään erikoinen minusta. Lauluna toki ihan sellainen että en sulje radiota jos sattuu tulemaan, mutta en myöskään laula mukana.

Baby's first Christmas

Sama juttu kuin Bon Jovin kohdalla, ei yhtään muistoa joka liittyisi tähänkään joululauluun.

Bells of St. Mary

Onko tämä joululaulu? Uskotaan, minun maailmassani se on elokuva.

Blue Christmas

Ja laulajana ehdottomasti Elvis. Olin jo koko laulun unohtanut, vaikka löytyikin siltä ihan ensimmäiseltä omalta jouluvinyliltäni. Kiitos muistuttamisesta. Tämä on ehdottomasti se laulu jonka linkitän tänään tänne!
Samaista laulua ehdotettiin myös Bon Jovin esittämänä, mutta ei ole Elvistä voittanutta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...