Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

torstai 1. elokuuta 2013

Pestopiirakka

Partiolainen rakastaa pestoa.

Itse en nyt ole ihan vakuuttunut peston ihanuudesta, mutta sitä nykyään löytyy jääkaapista. Aina. Luistelijana neiti kertoi ystävänsä eväsboksista löytyvän "maailman ihanimpaa pestopastaa". Meidän eväsboksissa ei ikinä ollut mitään joka pääsisi edes lähelle tätä ihmettä. Lopuksi annoin periksi ja soitin "luisteluäidille" ja kysyin tätä ihmereseptiä. Hän naurahti ja kysyi haluanko pidemmän vaiko helpomman reseptin. Päädyin siihen pidempään. 

"Käy kaupassa, osta purkki Barilla (se on se pitkä versio, helpossa ei merkillä väliä) pestoa. Keitä pastaa. Sekoita aineet keskenään. Valmis"

Ruoho (tai ehkäpä sitten pesto) on vihreämpää aidan toisella puolella, väitti luisteluäiti. 

Koska pestoa siis nykyään löytyy jääkaapista, päätin tehdä piirakan uimarin luokkakaverin äidin reseptin mukaan. 

Vuohenjuustopiirakka

Piirakkataikina (pakastealtaastakin löytyy)
½ purkillista pestoa
150 g tuorevuohenjuustoa (chèvre)
4 tomaattia
suolaa
mustapippuria
1 rkl balsamicoa
½ tl hunajaa
tuoreita basilikan lehtiä

Levitä taikina piirakkavuokaan. Läämitä uuni 225 asteeseen ja anna taikinan sillä aikaa levätä jääkaapissa. Esipaista piirakkaa n 10 min (suojaa reunoja foliosuikaleilla tarvittaessa). 
Levitä pohjalle pestoa sekä tuorejuusto. Levitä tomaattiviipaleita juuston päälle. Sekoita balsamicoon hiukan hunajaa. Mausta suolalla ja pippurilla sekä balsamicolla. Paista 225 asteessa n. 20 min. Koristele basilikanlehdillä. Ripottele pinnalle basilikanlehtiä. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...