Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Narinaa

Lasten harrastukset alkavat taas.

Se tarkoittaa myös että on aika hankkia koko värisuora erilaisia lisenssejä. Pitää olla sininen kortti ja vihreä kortti, kilpailulisenssiä ja muuten vaan vakuutuslisenssi. Ja luonnollisesti jokaisella yhdistyksellä on oma korttinsa johon yleensä liittyy vakuutus.

Kaikilla ei edes ole olemassa vakuutuksetonta vaihtoehtoa. Kun lapsella on "kaiken kattava" oma vakuutus tuntuu hieman turhauttavalta maksaa ylimääräinen vakuutuksellinen lisenssimaksu. Sen kylkiäisenä saa toki yleensä kotiin lehden tai parhaimmillaan kaksikin, joita kukaan ei lue vaan saan kantaa ne paperinkeräykseen kun kyllästyn katsomaan niitä eteisen pöydällä.

Ymmärrän toki vakuutuksen tärkeyden harrastaessa, mutta niillä yhdistyksillä joilla tuo vakuutukseton vaihtoehto on olemassa, en oikein ymmärrä ideaa. Esimerkiksi Blue Card ilman vakuutusta maksaa 51 e. Sillä saa kotiin kannettuna Uinti lehden 5 kertaa vuodessa. Jos en halua lehteä, mitäköhän se pelkkä lisenssi maksaisi? Minusta tämä on siis hieman luonnonvarojen tuhlaamista, saan lehden jota en halua ja maksan siitä. Paperitonta vaihtoehtoa ei ole olemassa. Ja sama periaate on lähes kaikissa lajeissa: pakkomyydään muutamilla kymmenillä euroilla lehti. Vuositasolla nuo "tilausmaksu" on aikamoinen ja paperijätteen kasa mahtava. Huomattavasti mielummin ostan esimerkiksi kasan joulukalenterita samalla summalla.

Olisipa loistavaa kun voisin netistä tilata "urheilulisenssin"

Siirtyisin osoitteeseen www.lapseniharrastaatosissaan.fi ja rastittaisin kaikki ne lajiliitot johon lapseni haluaa kuulua.

Seuraavaksi siirtyisin kohtaan vakuutukset ja saisin jonkinlaisen "yleisvakuutuksen" hankittua jostakin myötämielisestä vakuutusyhtiöstä joka kattaisi vakuutuksen valitsemilleni lajeille. Tai vaihtoehtoisesti ilmoittaisin lapseni oman vakuutuksen numeron. Ja jos lapseni päättäisi harrastaa korkeariskistä lajia, tyyliin uimahyppy 27 metristä, saisin ilmoituksen että on lunastettava lisävakuutus. Ja kone taas siirtäisi minut oikean kaavakkeen kohdalle.

Seuraavaksi siirtyisin kohtaan "lehtitilaukset" ja rastittaisin ne lehdet jotka haluan kotiin. Montaa rastia ei varmaan sihen kohtaan tulisi, mutta säästyisipähän edes muutama paperipuu hakkuulta.

Lopuksi saisin ilmoituksen: lapsesi on nyt aika monen eri liiton jäsen, siirry kohtaan maksut ja lunasta itsellsei linkki josta voit printata jäsenkorttisi.

Ja nyt en siis puhu kerhojen jäsenmaksuista, ne ovat asia erikseen, puhun todellakin vain ja ainoastaan noista harrastamis- / kilpailuluvista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...