Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

perjantai 23. elokuuta 2013

Mustaa ja valkoista

Päätin ihan ensitöikseni maistaa Merisuola & Mustapippuri makuisia pitaleipälastuja.

Kerroin eilen päässeeni mukaan Fazerin testiryhmään Hopottajien kautta. Saan siis maistiaisia testailatvaksi ja kerron niistä rehellisen mielipiteeni.

Merisuola & mustapippuri valikoitui ensimmäiseksi mauksi ihan siitä yksinkertaisesta syystä että siinä on lempimausteeni: mustapippuri ihan nimessäkin.

Tarkoitus oli että söisin yksin tämän 40 g pussukkani, mutta jos on kahden lapsen äiti niin on. "Anteeksi lapset, mutta näitä eivät muut saa maistaa" ei olisi ollut ihan perheemme kasvatusperiaatteiden mukainen lausahdus, siispä pussukasta riitti maistiasia kaikille neljälle. Annoin jalomielisesti myös miehelleni yhden lastun. 

Ensivaikutelmani ulkonäöstä oli pienoinen pettymys. Olin odottanut "ehjiä", tasakokoisia lastuja, mutta noista suurin osa olivat kuljetuksessa kärsineitä. En osaa sitten sanoa onko Itella syyllinen vai ovatko lastut kaupassakin tällaisia palapeli palasia. 

Väritkin vaihtelivat jonkinverran lastusta toiseen, hieman ihmettelin tuota punaista sävyä, en oikein keksinyt sille selitystä sisällysluettelosta. Enkä kyllä oikein keksinyt selitystä sanalle laktoosikaan siinä samaisessa sisällysluettelossa. Siis lisätty laktoosia. Sidosaineeksi olettaisin, mutta miksi ihmeessä? Latoosi-inotlerantikkojen luvatussa maassa.

Suolaa lastuissa oli 1,3 g / 100 g eli lähes saman verran kuin perunalastuissa. Sitä ei vaan huomaa näissä, sillä pippurin maku tulee mukavasti läpi noissa. Rasvaahan näissä pitalastuissa on pussin mukaan 40% vähemmän kuin perunalastuissa. Syynä valmistustapa, paistaminen.

Maku oli oiken mukava minusta. Voisin hyvin kuvitella popsivani näitä esim elokuvaa katsellessani. Uimarikin ihastui, vaikka näiden piti olla aikuisille suunnattuja. Partiolainen ilmoitti ensin: näissä on pippuria, hän kun ei mausteista oikein välitä. Hetken päästä kuitenkin kuului: nämä ovat hyviä, saanko lisää? Herra ei suostunut yhden lastun perusteella olemaan mitään mieltä.

Joten perheemme johtopäätös: kelpaavat hyvin, ainakin naisväelle. 

Vielä on kaksi pussia avaamatta eli jatkoa seuraa.

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...