Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

tiistai 13. elokuuta 2013

Kun on kiire

Eilen oli taas herralla työmatka.

Illaksi kotiin, taitaa olla kotimaisen lentoyhtiön iskulause muutaman vuoden takaa. Sehän oli toki suunnitelma, kunnes lennonjohtajat tekivät pikkuisen ulosmarssin. Niinpä herra jäi EU:n ulkopuolelle odottamaan. Eihän siinä sinäänsä mitään mutta kun oli taas tullut luvattua lapsille kyytejä sinne, tänne ja tonne. Samalla kun piti ruokaakin tehdä. Olisivat voineet marssia keittiööni, tai edes kuskausavuksi, niin ei olisi haitannut yhtään. tuo herran pidentynyt matka, nyt meni suunnitelma uusiksi, ohjelmassa oli nimittäin kaalilaatiko.

Kaalilaatikkoon pitää ruskistaa kaalit. Just joo. Ihan niin kuin sellaiseen olisi aikaa. Ja samalla se iski, kuin salamat illalla taivaalta: olen jostakin joskus lukenut miten oikaistaan mutkissa. Nyt oli aika testata sitäkin! Kaalilaatikko uunikuntoon alta aikayksikön ja sitten kuskiksi.

Nopeampi kaalilaatikko

reilu kilo keräkaalia
2 dl puuroriisiä
6 dl vettä

1 kasvisliemikutio
1 pienehkö sipuli
1 porkkana
400 g jauhelihaa
½ dl siiappia
3 rkl meiramia

Kiehauta liemikuutiolla maustettu vesi ja lisää riisit kiehuvaan veteen. Suikaloi kaali, sipuli, paloittele porkkana ja lisää ne kattilaan kiehumaan riisin kanssa. Lisää jauheliha nokareina kattilaan. Kun riisi on kypsää, lisää mausteet ja kaada sekoitettu seos uunivuokaan. Paista 175 asteessa tunti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...