Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Naapurille

Löysin Villasukat matkalaukussa-blogista suloiset villasukat, joten pitihän idea sitten toteuttaa.

Alkuun ei tehnyt muuta kuin takkusi tuo porjekti, mutta lähtihän se siitä sitten sujumaan kun "sukkamentorini" etsi käsiinsä kunnon kaavakuvan minulle.


Pitsireunusvillasukat

Lankana Novitan Sukkalanka, puikot 3½ Cubicsini, kun en muilla nykyään neulo.

Luo 48 silmukkaa ja jaa ne kolmelle puikolle.

Neulo sukkien yläosaan Novitan ohjeen mukainen pitsireunus. Toista 6 mallikerrosta kaksi kertaa eli pitsireunusta yhteensä 12 kerrosta. Ohje täältä, klikkaa kuvaa niin näet kunnolla. 

Jatka sitten 2 oikein, 2 nurin 15 kerrosta ja jaa samalla silmukat neljälle puikolle.
Minä ainakin pidän enemmän viidellä puikolla neulomisesta. Makuasia, toki.

Aloita kantatilkku neulomalla I puikon silmukat IV puikolle (24 silmukkaa).
Kudo vahvistettua neuletta: nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo muut silmukat nurin. Käännä työ, *nosta ensimmäinen silmukka neulomatta, neulo 1 silmukka oikein*, toista *-*kerros loppuun. Toista näitä kahta kerrosta yhteensä 12 kertaa.

Neulo vielä nurjan puolen kerros ja aloita kantapohjan kavennukset: Neulo työn oikeasta reunasta kunnes toisessa reunassa on jäljellä 9 silmukkaa. Tee ylivetokavennus ja käännä työ. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta, neulo 6 silmukkaa nurin ja neulo kaksi seuraavaa silmukkaa nurin yhteen, käännä työ. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta, neulo kunnes on jäljellä 8 silmukkaa, tee ylivetokavennus. Jatka edelleen samalla tavalla siten, että sivusilmukat vähenevät koko ajan ja keskiryhmän silmukat pysyvät samana eli 8. Kun sivusilmukat loppuvat, jaa kantalapun silmukat kahdelle puikolle 4+4

Poimi sitten vapaalle puikolle kantalapun vasemmasta reunasta 12 s + 1 s puikkojen välistä. Neulo poimitut silmukat kiertäen oikein I puikolle. Neulo II ja III puikon silmukat oikein. Poimi kantalapun oikeasta reunasta 12 s + 1 s puikkojen välistä ja neulo poimitut s:t kiertäen oikein IV puikolle.

Jatka näillä kaikilla 58 silmukoilla sileää ja tee kiilakavennukset: neulo I puikon lopussa 2 viimeistä silmukkaa oikein yhteen ja IV puikon 2 ensimmäistä silmukkaa takareunasta oikein yhteen. Neulo 1 välikerros, tee kavennukset kuten edellä, neulo 2 välikerrosta, tee kavennuskerros, 3 välikerrosta jne. Kunnes kaikilla puikoilla on jäljellä 12 silmukkaa.

Kun pikkuvarvas peittyy on aika tehdä kärkikavennukset.

Aloita sitten kärkikavennukset: neulo I ja III puikon lopussa 2 s oikein yhteen ja neulo II sekä IV puikon alussa 2 s takareunasta yhteen.. Tee kavennukset kuten edellä joka 2. kerros kunnes joka puikolla on jäljellä 6 s. Tee sen jälkeen kavennukset joka kerroksella. Kun työssä on jäljellä 8 silmukkaa, katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi ja päättele hyvin.

Koristerusetit näpertelin kuban ohjeen mukaan. Oli kyllä aikamoista touhua, mutta onnistuihan se lopuksi. liian liukasta nauhaa, liian pieni haarukka ha liian monta sormea!

Kuva lainattu täältä
`Sitten vaan parilla pistolla rusetit kiinni sukkaan ja naapurin varpaanlämmittimet olivat valmiit. 7´


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...