Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

tiistai 3. tammikuuta 2017

Helmet kirjahaaste: Iso paha susi

Sairaslomalla on aika lueskella.

Valitettavasti en oikein jaksa keskittyä mihinkään "elämää suurempaan" siispä luen kaikeblaista viihdettä, eipä tarvitse sen enempää keskittyä.

Kirjakasasta nappasin James Pattersonin: Iso paha susi (The Big Bad Wolf). Se on joskus tarttunut mukaan kirjaston poistohyllystä ja pääsee nyt sitten takaisin kiertoon.

Kirja lähtee ihan vauhdikkaasti liikkeelle, mikä jo saa minut ajattelemaan että tällainen Patterson onkin jäänyt minulta huomaamatta kirjastossa. Tosin muistan, kirja edetessä, että olen yhden Pattersonin, tai no puolikkaan oikeastaan, lukenut aiemmin: The Postcard Killers, yhdessä Liza Marklundin kanssa

Lupaavasta alusta huolimatta kirja jäi aika mitäänsanomattomaksi. Juoni ryntää eteenpäin paikasta toiseen eikä oikein mitään selitetä siinä välissä. Voi tietysti olla, että tämä kuuluu kirjasarjoihin jossa kirjat pitäisi lukea järjestyksessä, Alex Cross-romaaneja on ilmestynyt kahdeksan kappaletta ennen tätä, mutta en oikein usko että se auttaisi minua. En kyllä aio ottaa selvääkään, sen verran lattea lukukokemus.

Alex Cross on siis entinen poliisi jota ollaan kouluttamassa FBI-agentiksi. Tosin tämä multilahjakkuus saa lintsata luennoilta koska kauppakeskuksista aletaan kidanapata ihmisiä. Taustalla on "Susi", entinen KGB-agentti josta on tullut punaisen mafian kummisetä. Se selviää lukijalle välittömästi, miten tämä informaatio taivaallisesti tipahtaa melkein-agenttimme syliin jää hieman epäselväksi. 14 vuotias tyttönen kuitenkin murtautuu supersuojattuun sudenkoloon ja vaikka kaikki muut Sutta uhkaavat tekijät eliminoidaan, niin tämä tyttönen vaan häviää tarinasta. Miksi hän yleensäkään ilmestyi jää minulle epäselväksi. Ja siinä sivussa Alexin nuorimman lapsen äiti haluaa yhteisen lapsen huoltajuuden itselleen, Alex päättää taistella ja loppumetreillä lapsi haetaan pois. Taistelusta ei tietoakaan.

302 sivua myöhemmin voin todeta: ei todellaakn mikään mieleenpainuva kirja.

2. (Kirja)blogissa kehuttu kirja
Joku sentään on tästäkin tykännyt

4. Kirja lisää hyvinvointiasi
Joakinen kirja nyt saa rastin tähän kohtaan. Rentoutuminen on rentoutumista

14. Valitsit kirjan takakannen tekstin perusteella
Ihan taatusti syy siihen että tarttui kierrätyshyllystä mukaan.

23. Käännöskirja
24. Kirjassa selvitetään rikos
Ainakin yritetään selvittää.

28. Kirja kirjailijalta, jolta olet aiemmin lukenut vain yhden kirjan
Lasketaanko se puoliksi kirjoitettu?

37. Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoon kuuluu yli 20 teosta
Tuottelijas tuo Patterson on ollut. Koska kirjoja kustannetaan ja käännetään, oletan että kirjailijalla on oma fanipiirinsä. Hyvä niin.

41. Kirjan kannessa on eläin
Siellähän se susi komeilee.

47. Kirja täyttää kahden haastekohdan kriteerit
Aika monenkin
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...