Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Kirja 1: Visning pågår

Ensimmäinen kirja haastesarjaan!

Tunnustan että aloitin tämän viime vuonna, mutta koska kuuntelin sen loppuun tämän vuoden puolella, niin se olkoot vuoden ensimmäinen kirja! Sofie Sarenbrandt: Visning pågår

Tämä täyttää muutaman kirjahaasteen kriteereistä:

1.Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa et ole lukenut aiemmin 
8. Kirja, jonka tapahtumat sijoittuvat Suomen ulkopuolelle 
49. Jännityskirja tai dekkari


Ruotsisssa taitaa tällä hetkellä ilmestyä dekkareita uusilta kirjailijoilta sellaisella vauhdilla, ettei ole vaikeata löytää kirjailijaa jonka tuotanto on itselleen uutta. Sarenbrant täytti tämän kohdan, en ollut aiemmin lukenut, tai kuunnellut tässä tapauksessa, vaikka kyseessä on jo kirjailijan viides kirja. 

Koska kyseessä on ruotsalainen kirjailija on aika luonnollista että tapahtumat sijoittuvat maamme ulkopuolelle, Brommaan. 

Ja kyseessä on siis jännityskirja.

Mitä minä nyt tästä sitten sanoisin? Pidin kirjasta, se oli leppoisaa matkaseuraa, kunnes pääsimme kirjan loppuun. 

Joku viisas on joskus sanonut että loppuhuipennus voi olla koko kirjan idea, ja siitä syystä kirja pitäisi lukea loppuun. Tässä tapauksessa kävi päinvastoin. Ehkä idea oli että jään jännityksellä odottamaan seuraavaa kirjaa? Minä vaan huokasin syvään ja totesin itsekseni "ei edes naapurimaan poliisilaitos ole noin onneton"

Kirjan päähenkilö on Emma Sköld, ymmärtääkseni tämä on kolmas kirja jossa Emma ratkoo rikoksia. Tai, ratkoo ja ratkoo, eihän tämäkään tapaus saatu ratkottua lopullisesti. Juoni pähkinänkuoressa: Emman siskon ystävätär on eroamassa ja koti pistetään myyntiin. Esittelyn jälkeen tuleva ex-mies tekeekin vaimostaan lesken. Ja sitten pitääkin vain selvittää kuka on murhan takana. 

Ei tämä nyt huono kirja ollut, joskaan nyt ei mikään mieletön kuuntelukokemuskaan. Sellainen hyvä lomakirja, saa luettua muttei jätä mitään järjetöntä kaipuuta seuraavaan. Ei edes niin suurta että pistäisin Sarenbrantin nimen muistiin. En myöskään sen takia että kiertäisin hänen kirjansa kaukaa. Sellainen: ihan kiva, jos sattuu toinen äänikirja käteeni samalta kirjailijalta niin voin kuunnella sen, en lähde varta vasten etsimään kirjahyllystä aiempia tai tulevia teoksia. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...