Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

maanantai 25. helmikuuta 2013

Tunnelmallista

Se sitten tapahtui!

Johan minä olen tuomiopäiväennustuksiani tässä kylvänyt ympäriini tuon tietyömme takia. Milloin olemme ajaneet laittomasti pyöräteitä pitkin kotiin, milloin miettineet mistä me oikeasti ajamme kun tie on molemmista päistä poikki. Nyt on sitten työmaa siirtynyt tuohon meidän rinteeseemme ja kysyin mikäköhän menee ensimmäisenä päin... a) Katkaisevat puhelinlinjamme (=nettiyhteys), b) katkaisevat vesijohtomme, c) katkaisevat sähkömme (ja samalla nettiyhteyden ja vedet) d) saavat koko rinteen sortumaan jolloin kaikki on poikki. Nyt tiedän vastauksen!

Luistelijamme soitti tänään kun tuli koulusta kotiin: "Telkkari ei toimi! Eikä mikro. Minulla on nälkä!" Äidillä on toki ratkaisu siihen ongelmaan: ota voileipää tai muroja. Ei mennyt kuin hetki niin sain kuulla että maito on lämmintä. 

Kyllä nykyihminen on muuten avuton ilman sähköä. Luistelija oli jo tyytynyt kohtaloonsa ja kaivanut lankaa ja puikot esille. Mutta mitä tekee äiti kun pääsee kotiin? Ei voi imuroida, todella masentavaa. Mikäli näette korviin asti leviävän hymyni niin näette väärin. Ruokaa? Ei oikein onnistu, tai ainakin pitäisi hakea kaasupullo kellarista ja virittää se ulkogrilliin ja seistä pakkasessa grillaamassa. Ei kiitos. Sitäpaitsi pakkasessa grillaaminen ei oikein tahdo onnistua, ruoka ei pysy kunnolla lämpimänä. 

Nettiin olisi päässyt jos olisi jostakin kaivanut mokkulan esille, uuden läppärin akku toki olisi kestänyt ainakin hetken. 

Seurasin kuitenkin auringonlaskua ja päätin sitten virittää kynttilöitä ympäri kotiamme. Oikeastaan täällä oli oikein tunnelmallista ja jouluista. Silti huomasin katsovani mitä herrat sähkömiehet puuhastelivat tuolla ulkona. Ja mietin menisinkö soittamaan naapurin ovikelloa perunakattila kainalossa.

Täytyy sanoa että oli ihan kivaa kun sähköt palasivat ja terraarion lämpömatto taas toimi ja akvaarion suodatin sai veden virtaamaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...