Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

perjantai 22. helmikuuta 2013

Suklaata

Meille ei tule Stadaria.

Mikäli joku ei tiedä mikä stadari on, voi keskustella isäni kanssa siitä mikä kyseisen lehden "kutsumanimi" on.  Minä olen antanut periksi ja suostunut siihen että se on "Stadari". Kuten olen antanut periksi aiheessa "mikä on stadin paras joukkue". Olen ilmoittanut että asun naapurikaupungissa ja kannatan sinisiä poikia. Se oli sallittua silloin kun jengi sai vielä säälipisteitä. Nykyään en ole niinkään varma. Mutta jos isin on valittava sinisten ja sen joukkueen välillä jolle sydämeni oikeasti sykkii, niin narrien kannattajana hän taitaa tyytyä noihin sinisiin?

Kannatin sitten ketä tahansa niin laatikkoomme ilmestyy kuitenkin säännöllisesti "Mesta". HSn kaupunkilehti. En nyt oikein ymmärrä miksi, mutta ei sen väliä. Sieltä nimittäin löytyi loistava resepti! Ruokatorstaita rakastan, joten ehkä ei kummallista että tämäkin oli heti täysosuma. Onkohan helpompaa reseptiä keksitty?

Reseptin ohjeet olivat hieman pitkän puoleiset, siellä opetettiin esim kuinka vesihaude tehdään. Olen ihan valmis selittämään senkin asian tarvittaessa, mutta uskon että suurin osa teistä osaa tämän? Isompi kattila johon hieman vettä pohjalle ja sen sisälle pienempi astia joka pysyy tukevasti sen suuremman päällä kädensijojen varassa. 

Olen muuten Fazerille ilmoittanut että kaipaan laktoositonta sinistä, sieltä ei ole vaivauduttu vastaamaan. Kondensoitua maitoakaan ei saa laktoosittomana, mutta siihen saa apua Kokit ja Potit blogista. Vielä en ole kokeillut kotitekoista kondensoitua maitoa, mutta taitaapa sekin asia joku päivä ajankohtaista. Nämä olivat nimittäin hyviä!

Fudgea fuskaamalla

1 tölkki kondensoitua maitoa
400 g maitosuklaata
1 rkl vanilijasokeria

Paloittele suklaa ja lisää kaikki aineet samaan astiaan. Aseta astia vesihauteeseen ja sulata suklaa, välillä sekoittaen. Kun suklaa on sulannut siirrä massa leivinpaperilla vuorattuun matalaan vuokaan. Anna jäähtyä jääkaapissa noin tunnin verran ennen leikkaamista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...