Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

torstai 7. helmikuuta 2013

Maksa eteenpäin

Olen hehkuttanut Tomtens Dotter blogia aiemminkin.

Tällä kertaa nappasit PIF-idean hänen sivuiltaan. "Pay it forward", idea tullee samannimisestä elokuvasta? En ole elokuvaa nähnyt, mutta trailerin perusteella vaikuttaa siltä että voisin katsoakin. Helen Hunt on aika hurmaava. Juuri tänään juttelimme töissä "Elämä on ihanaa" elokuvasta. Yksi suosikkejani. Katson sen aina uudestaan kun se tulee telkkarista. Kauan eläköön uusinnat!PIF-elokuvassa lapsi keksii että maailmasta saa paremman paikan jos ei maksa saamaansa palvelua takaisin vaan  siirtää sen eteenpäin kolmelle ihmiselle. "When someone does you a big favour, don't pay it back. Pay it forward". Näin saadaan aikaiseksi hyvää tekevä verkosto.

Ok, tunnustan etten ole koskaan tuonut koditonta kotiini, mutta olen antanut parkkilipun jossa on aikaa jäljellä seuraavalla parkkiruutuun ajavalle. Ei todellakaan verrattavissa oleva asia, mutta sai hymyn aikaiseksi. Ja tiedättekö, kun nainen tahtoi maksaa käskin antamaan seuraavalle lapun jos jää aikaa yli. Olin aikaani edellä! Saa sitä hymyä aikaiseksi ihmisille myös kauppajonossa. Päätin armeliaasti päästää takanani jonottavan miehen kauppakärryni eteen kaupassa. Hän kun piti yhtä kolmioleipää kädessään, minulla oli talouspaperisäkistä alkaen tavaraa kärryssä "yli laitojen". Herra ei meinannut millän uskoa että siitä niin vaan, mutta hymy jonka sain lopulta vastalahjaksi valaisi koko kaupan.

No, päädyin sivuraiteelle, mutta palataan Tomtens dotterin kautta bongattuun ideaan: PIF blogiversiona! Eli tulen jossakin vaiheessa saamaan lahjan Tomtens dotternilta. Mikä se on on mysteeri, mutta joku postitettava juttu se on. Kiitoksena tästä lahjasta lähetän vuorostani jotakin kolmelle ensimmäiselle kommentinsa jättäneelle.  Mutta kuten tavallisesti, tässä on tonttu kätkettynä. Kaksi ehtoa: 1) Sinulla on oltava blogi, niin että voit jatkaa ketjua (jätäthän myös linkin blogiisi että pääsen ihailemaan sitä?) ja 2) sitoudut lähettämään vuorostasi kolmelle ensimmäiselle kommentin jättäneelle jotakin. Eikä sitä lahjaa tarvitse lähettää huomenna, eikä edes ensi viikolla, mutta ennen joulua, eikö niin!

Ja lopuksi on ihan pakko jakaa FBssa pyörivä kuva. En tiedä kuka on tämän "myynti-ilmoituksen" tehnyt, mutta hyviä ideoita pitää jakaa!


2 kommenttia:

  1. Mä teen tätä usein. Viimeksi pakkasin erään vanhuksen ostokset Ullan inhokkikaupassa, ja sitä ennen annoin Jorvin pihassa melkein 2 tuntia parkkiaikaa yhdelle tyttöselle. Voi niitä kiitoksia ja hyvää mieltä mitä pienet tekoni aiheuttivat. Antaminen on ihanaa, muutenkin kuin kröhöm....:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ihanaa, niin ihanaa :) Tulee itsellekin hyvä mieli!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...