Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

maanantai 2. joulukuuta 2024

Jouluaakkoset G

Joulukuun ensimmäinen viikko alkoi.

Vielä olisi nelisen viikkoa aikaa saada kaikki valmiiksi. Lahjoja olen jo hieman hankkinut, mutta eiköhän viimeiset viikot taas saa minut innostumaan? Tällä viikolla voisi yrittää keksittyä joulukortteihin. Pitäähän nekin saada matkaan, että ehtivät perille Itse asiassa jos haluaa Eurooppaan lähettää halvimmalla hinnalla, on kortin lähdettävä tänään, normaalihintaisena se ehtii vielä 9.12 postitettuna. Kotimaan vastaavat päivämäärät ovat 12.12 ja 16.12 Pikana ehtii vielä 19 tai 20.12 lähetetyt, riippuen Postin jakeluaikataulusta.

Glögit nyt ovat sen verran suuri osa jouluani, että G oli aika selvä kirjain. Lempiglögini on vuodesta toiseen Marlin tiiviste. Sekä perinteinen että mustikkainen kelpaa. Sitä kun voi juoda vaikka kesken työpäivän. Ja se on hyvää!

Geishakin on hyvää, joten tarjoan päivän linkkinä Geishatryffeleitä

Glögikakku

Pohja

150 g  piparkakkuja
75 g voita

Täyte

4 liivatelehteä
2 dl laktoositonta vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1 appelsiinin raastettu kuori
½ dl appelsiininmehua

Kiille

4 liivatelehteä
1 dl vettä
3 dl Marli perinteistä glögitiivistettä

Murskaa piparkakut. Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa. pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjaan. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

Upota liivatteet kylmään veteen ja anna pehmetä n. 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, mausteet ja appelsiinin raastettu kuori. Nostele kermavaahto juustoseokseen. Kuumenna appelsiininmehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Kiille
Liota kiillettä varten liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä.Kiehauta vesi. Liuota hyvin puristetut liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögitiivisteen joukkoon samalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hieman.

Lusikoi kiilleseosta puoliksi hyytyneen kakun päälle erittäin varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

Päivän kappale on Grown-Up Christmas List Amy Grantin esittämänä

Mukavaa viikkoa!






1 kommentti:

  1. Tämä biisi on minullakin Spotifyn joululistalla. 🎵 Glögikakun ohjetta olen usein lueskellut mutten ole uskaltautunut kokeilemaan, kun olen sellainen keittiön poropeukalo. 😀

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...