Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Lintuja

Tuo Facebook on vaarallinen paikka.

Sen lisäksi että väkerrän noita Ystävänpäiväsukkia, aloitin lapasprojektin, koska ihastuin niin näihin lapasiin "Ihania Lapasia"-ryhmässä. Luulisi että tässä perheessä olisi muutakin tekemistä kuin neulominen!Langaksi valikoituivat Novitan valkoinen 7 Veljestä Eero ja Polaris.
Puikot 3½.

Luo 40 silmukkaa valkoisella ja neulo valepalmikkoa ohjeella
1 kerros: 2o(ikein), 2n(urin)
2 kerros: 1o, lk (langankierto), 1o, 2n
3 kerros: 3o, 2n
4 kerros: nosta 1s neulomatta, 2o, nosta neulomaton näiden kahden yli, 2n


Sitten siirryin lintusten tekoon. Itse opettelin pääskysten teon alla olevan videon avulla.


1. kerros: 1 o valkoisella, *1 "lintu" värillä (aloitetaan oikean silmukan teko, mutta ei viedä loppuun, 2 langankiertoa ja uusi oikea silmukka samaan silmukkaan), 3 o valkoisella* toistetan kunnes puikot 1 ja 2 on neulottu.
Puikoilla 3 ja 4 joka toinen silmukka värillä joka toinen valkoisella oikein. Kerros loppuun.

HUOM! Samalla tehdän peukalokiila!

Aloita peukalokiilan lisäykset:
Vasen käsi: 3. puikon alusas 2 silmukkaa oikein, tee lisäys ottamalla vasemmalle puikolle kahden silmukan välinen lankalenkki ja neulomalla se kiertäen oikein, neulo 2 s oikein, tee uusi lisäys ja neulo 2 s oikein. Jatka sileää neuletta ja toista kiilan lisäyksiä joka 3. krs vielä 5 kertaa. Kiilan eli lisäysten välillä oleva silmukkaluku lisääntyy aina kahdella silmukalla. Lisäysten jälkeen neulo yksi kokonainen kerros ja seuraavaa kerrosta kiilan alkuun. Siirrä kiilan 14 s apulangalle odottamaan. Luo kämmentä varten kiilan kohdalle kaksi uutta silmukkaa ja jatka sileää neuletta (Kuvallinen ohje täällä). Oikea lapanen tehdään peilikuvana, lisäykset puikon 4 loppuun.
2.kerros: Puikot 1 ja 2: kudotaan valkoisella: valkoinen ja ensimmäinen värillinen lenkki oikein yhteen, annetaan seuraavan värillisen lenkin "purkautua", nostetaan seuraava lenkki oikein puikolle, samoin valkoinen ja neulotaan ne oikein yhteen. *1 oikein ja sitten taas lintusilmukan "purkaminen*. Toistetaan *-* loppuun.
Puikot 3 ja 4: oikein valkoisella (muista kiila)
3.kerros: Puikot 1 ja 2 *3 oikein valkoisella, "lintu" värillä* Toista *-*
puikot 3 ja 4: 
joka toinen silmukka värillä joka toinen valkoisella oikein. Kerros loppuun.
4. kerros: neulotaan valkoisella : Kolme oikein valkoisella, linnun "purku". Puikot 3 ja 4 valkoisella oikein. 

Jatka näillä neljällä kerroksella kunnes etusormi peittyy. Tein vielä yhden valkoisen kerroksen ennen kuin aloitin kärkikavennukset:

Neulo I sekä III puikon alussa 1 s oikein, tee ylivetokavennus (= nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli) ja neulo II sekä IV puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 s oikein. Tee kavennukset joka kerros, kunnes työssä on jäljellä 8 s. Katkaise lanka, pujota se jäljellä olevien silmukoiden läpi ja päättele hyvin.

Peukalo:

Ota apulangalla odottavat silmukat työhön ja poimi niiden lisäksi peukalon juuresta 2 s. Jaa nämä 16 silmukkaa kolmelle puikolle ja neulo sileää suljettuna neuleena. 1 kerros: joka toinen silmukka värillisellä joka toinen valkoisella, 2 kerros: valkoisena.. Kun olet neulonut niin että peukalon kynnestä näkyy puolet, tee kärkikavennus valkoisella. Neulo joka puikon lopussa 2 s oikein yhteen, kunnes työssä on jäljellä 4 s. Neulo 1 s ja nosta muut silmukat sen yli vasemmalta oikealle. Päättele hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...