Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

torstai 1. joulukuuta 2016

Ensimmäinen tai viides luukku

Tänään aukesi ensimmäinen luukku.

Tosin tässä perheessä on luukkuja avattu jo sunnuntaista saakka, partiolaisten adventtikalenteri kun alkaa aina ensimmäisenä adventtisunnuntaina. 

Olen ehtinyt kurkkaamaan muutamaan nettijoulukalenteriin. Sagan joulukalenterissa ehdotettiin että leivinpaperista askartelisi talvimaisemia ikkunaan. Se idea taitaa jäädä toteuttamatta? En ole myöskään kokeillut piimällä ikkunaan maalaamista, mutta sekin on mahdollista. 

Parisuhteen joulukalenterissa piti ottaa selfie. Oletan että meistä kahdesta? En juurikaan harrasta selfieitä, en erityisemmin pidä kuvista jossa olen, mutta viime kesänä tuli napattua selfie meistä kahdesta. Se riittänee?

Ruotsin Kirkko julkaisi vaihtoehtoisen joulukalenterin. Päivän tehtävä oli avata ovi jollekin tai kantaa jotakin toisen puolesta. Minulle avattiin ovi heti aamusta, en tiedä oliko kyseinen ovenavaaja lukenut kalenteritehtävän vai oliko vaan ystävällinen, mutta ilahduin. Vurostani autoin sitten erästä iäkkäämpää rouvaa kaupassa. En kantanut kassia, mutta autoin saamaan ylähyllyltä purkkeja. Tosin olisin auttanut ilman kalenteritehtävääkin. Ovenkin avasin kaverille kun osuimme ulko-ovelle samanaikaisesti. 

Raaseporin liikuntakalenteri (löytyy Facebookista) kannustaa liikkumaan päivittäin. Ei olisi hullumpi ajatus sekään. 

Suureksi ilokseni löysin myös Dropsin joulukalenterin, vaikka päivän luukusta ei löytynytkään minua inspiroivaa käsityötä. 

Ystävä hemmotteli minua Fazerin joulukalenterilla, aikamoista luksusta! Tänään oli vadelmajugurttisuklaa, ainakin minun mielestäni oli sellainen konvehti. Kuvassa on Kluuvikadun Fazer, nostalgiaa kerrakseen, siellä on muutamat kaakaot juotu isoisäni seurassa. Ja syöty "kissankieliä".3 kommenttia:

 1. Kiitos kalenterivinkkauksista! :)

  -Ruut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Ole hyvä. Tuossa vain pieni otos, lisää olemme yhdessä keränneet blogin Facebook sivuille :) https://www.facebook.com/tulejoulukultainen/

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...