Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

lauantai 3. joulukuuta 2016

Turistina

Joskus pitäisi leikkiä turistia ihan kotonakin.

Tunnustan, etten nyt ihan turistina ollut, mutta kiersimme pääkaupungissa hieman eri maisemissa kuin tavallisesti, ihan raitivaunulla matkustimme Katajanokalle. Suureksi ilokseni huomasin että Senaatintorille oli kasvanut joulukylä. Tuollaisiahan lähden Tallinnaan ihailemaan, voisin siis mennä ihan Helsinkiinkin ihailemaan vastaavaa? Kuva napattu ratikan ikkunasta, pahoittelen laatua. 


Esplanadin puitso oli oikea valomeri, koristeita oli huomattavasti enemmän kuin lapuudessani, mutta ihan kaunista näinkin. Maailma muuttuu, kaipa minunkin pitää tähän tottua?Lamppujenkin ympärille oli pistetty valosarvet.


Päivän kohokohta oli luonnollisesti "ikkuna" josta eilen jo taisin mainitakin? Nuo nostalgiakuvat ovat ulkona nähtävillä, mielenkiintoista kyllä, Stockan infotiskiltä ohjattiin Aleksanterinkadulle, tai siis kädellä heiluttaen "ne ovat tuolla".  

Aleksi toki on saman näköinen kuin lapsuudessani, mutta kun olin ollut lukevinani että kuvat olisivat Keskuskadun puolella. Kysyin ulkonako, johon infon neiti vastasi "kyllä". Koska nyt kuitenkin olin Stockmannin face-sivulta lukenut Keskuskatu, päätin että kuljemme Keskuskadun kautta Aleksille. Siellä ne ovat, "ikkunan" edessä keskellä Keskuskatua. 


Ikkunan edessä oli tungosta, jouduimme hetken jonottelemaan että pääsimme ihailemaan lumiukkoja ja pingviinejä. Yksi pingviineistä oli jopa päätynyt avantoon uimaan, siitä en kuitenkaan ottanut kuvaa, tungos hieman esti kuvaamista. 


Meidän mielestämme ikkunan paras anti oli kuitenkin luistelevat lumiukot. Kerran luisteluäiti, aina luisteluäiti!Kun tepastelimme kohti Sokosta törmäsimme Pukkiin! Tämä lienee ollut se ihan ihka oikea, sillä kun kommentoin pikkuiselleni äidinkielellämme "katso kuka siinä on" niin Pukki osallistui iloisesti keskusteluun. Se, jos mikään todisti että ukki kuulee kaiken ja puhuu maailman kaikkia kieliä.


Kotiin tulimme Kampin kautta, sielläkin oltiin jouluisissa tunnelmissa. 

Päivän vaihtoehtoisessa kalenterissa oli tehtävänä kierrättää jotakin. Vein Konttiin tavaraa viime viikolla, autossa on kassillinen lumppua menossa H&M lumppukierrätykseen ja tarkoitus olisi ensi viikolla poiketa kirjastossa täyttämässä heidän kierrätyshyllyänsä.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...