Siispä suunniistin kauppaan ostamaan gluteenitonta jauhoseosta. Ihan oma maailmansa. Miksi ihmeessä osa niistä sisältää maitoa? Kun pitäisi maidotonkin ruoka saada aikaiseksi, gluteenittoman lisäksi, niin siinähän tutkin pusseja ja pakkauksia ihan kuin suurempikin asiantuntija. Päädyin Pirkan tuotteeseen, osittain siksi että ystäväni suositteli sitä, osaksi siksi että se sisälsi kohotusainetta. Suureksi ihmeekseni pääraaka-aine oli vehnä, tosin tärkkelys.
Jauho oli koostumukseltaan outoa, lähinnä ehkä perunajauhon tapaista. Valmiin taikinan väri vei ajatukseni lähinnä Mummonmuusi jauheeseen. Mutta kiltisti se suostui taikinaksi.
Reseptin idean otin HMR blogista. Tosin jätin juuston pois, en edes yrittänyt ymmärtää millä soijajuustolla voisin korvata juustoraasteen ja millä määrällä. Enkä saanut piirakasta vegaaniaversiota, mutta syöjä lupasi jäädä henkiin vaikka tungin piirakkaan luomukananmunia. Kerman korvasin Alpro Soya.tuotteella, uutta minulle sekin. Saa nähdä mitä tästä tulee.
Gluteeniton, maidoton kasvispiirakka
Pohja:
100 g margariinia
3 dl Pirkka gluteenitonta jauhoseosta
1/4 tl suolaa
2 rkl vettä
Täyte
300 g kesäkurpitsaa
200 g raparperia
200 g raparperia
1 keltainen parika
1 punainen chili
1 Alpro Soya ruoka
2 luomu kananmunaa
Sekoita pohjan aineet keskenään ja levitä taikina piirakkavuokaan.
Viipaloi kesäkurpitsa ja raparperi, paloittele paprika ja chili. Kuullota ne pinessä tilkassa öljyä ja mausta. Kaada pohjan päälle.
Sekoita Alpro soya ja kananmunat keskenään niin että munien rakenne rikkoutuu. Kaada seos piirakan päälle.
Paista 200 asteessa n 30 min
Lisätietoa tuotteesta täältä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti