Koska gluteenitonta jauhoa oli kotona päätin kokeilla onko gluteenittoman leivän tekeminen ihan mahdotonta. Joudun kai toteamaan, kuten minua taitavammat ennen minua: ei se ihan helppoa ole. Ei siitä tullut sellaista herkkua kun olin toivonut, mutta gluteenitonta ruokavalioa noudattavat ystäväni olivat vakaasti sitä mieltä ettei kokeiluni missään tapauksessa ollut huonoimmasta päästä.
Leipä ei kohonnut kuten tavallinen leipä kohoaa, eikä kuorikaan ollut kunnolla rapea vaan lähinnä sitkeä. Syötävää tuo kuitenkin oli.
Gluteeniton, vegaanileipä
5 dl appelsiini täysmehua
1 pala hiivaa
1½ tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
7 dl Pirkan gluteenitonta jauhoseosta
200 g porkkanaa raastettuna
1 tl jauhettua inkivääriä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti