Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Oudompi yhdistelmä

Löysin Maku lehdestä aika hauskan reseptin.

Pakkohan tällaista outoa yhdistelmää oli kokeilla. Kovin nopeasti tämä ei valmistu, joten iltapalapiirakka tämä ei hetken mielijohteesta ole, mutta jos on parisen tuntia ylimääräistä aikaa niin silloin voi kokeilla. Ja minullahan ei ole muuta kuin aikaa.

Samalla opin jotakin uutta juustoista. Tähän piirakkaan nimittäin tuli pecorino juustoa, josta en ollut koskaan kuullut puhuttavankaan. Mutta sitten en olekaan kypsytettyjen juustojen ystävä. Kyseessä on lampaanmaidosta tehty, italialainen juusto. Tähän piirakkaan tuli pecorino romano, rakenteeltaan se muistuttaa parmesaania, kertoi Wikipedia.

Taas kerran olen hieman muunnellut reseptiä, pecorinoa nimittäin löytyi 200 g pakkauksina, ja koska olin tekemässä kahta piirakkaa sai pohja tyytyä toiseen juustoon.

Raparperi-pekoni-juustopiirakka

Pohja:

2½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
50 g laktoositonta voita
50 g Oltermanni Cheddar juustoa
3 rkl vettä

Täyte:

170 g pekonia
300 g kesäkurpitsaa
200 g raparperia
½ dl tuoretta timjamia
½ tl mustapippuria
2 dl laktoositonta ruokakermaa
3 kananmunaa
100 g raastettua pecorino-juustoa
1 tl suolaa

Sekoita pohjan kuivat aineet ja nypi sekaan voi. Lisää juustoraaste ja vesi. Levitä piirakkavuokaan, myös reunoille, ja anna levätä jääkaapissa n 1 h ennen paistamista. Esipaista uunin alaosassa 200 asteessa n 10 min.

Leikkaa pekonit palasiksi kylmälle paistinpannulle. Paista rapeaksi. Viipaloi kesäkurpitsa ja raparperi. Kuullota pekonin kanssa muutaman minuutin. Mausta. 

Vatkaa kerma, munat ja juustoraaste tasaiseksi. Kumoa täyte pohjan päälle ja kaada kermaseos päälle. Paista 200 asteessa n 20 min


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...