Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Visailua

Olen nähnyt joulupukin! Muistan että pikkutyttönä ei joulu alkanut ennen ensimmäistä adventtisunnuntaita. Ensin vietettiin synttäreitä ja sitten alettiin odottaa joulua. Nykyään kaupat aloittavat joulun odotuksen jo syyskuun loppupuolella. Minä tietysti odotan joulua Nuutista lähtien, mutta en minä nyt silti halua kuusenkoristeita ostaa syyskuussa. Kuusikin tulee vasta joulukuussa.
Eikö pukinkin piätisi olla jo kiireisenä Korvatunturilla eikä jaella karkkeja kauppakeskuksissa?

Jeps, joulukiireet ovat selvästi iskeneet marketteihin. Seisoimme tänään Rainbows tyttöjen kanssa pari tuntia plussakaupan edessä paketoimassa joulupaperiin ihmisten ostoksia. Rullaportaikon toisella puolella olivat Ice Cream tytöt paketoimassa vihreän kaupan edessä. Kovasti ei vielä ollut paketointiavun tarvetta, mutta jonkinverran sain sentään paketoida lahjoja. Toin nimittäin omat mukanani. Arvelin että aikaa jää omillekin lahjoille ja oikeassa olin.


Sain minä nyt sentään hieman auttaa ulkopuolisiakin. 8 kulmaisen joulukalenterin paketoiminen suhteellisen kovaan kultapaperiin ei ole ihan helppoa. Varsinkaan siinä vaiheessa kun pitäisi vielä saada pakettinauha pakettiin. Voisiko joku neuvoa? Hauskin paketti oli taatusti vauvan lelu. Kun olin pistämässä nauhaa pakettiin osuin johonkin lelun "kokeile tästä" nappulaan. Tuli oikein jouluinen olo kun paketti vilkkui punaisena, sinisenä, keltaisena. Olisi tehnyt mieli lauleskella "Kulkuset, kulkuset" mutta päätin olla laulamatta. Maksavia asiakkaita ei kannata säikytellä.

Pienessä kaupungissa (osaattehan te nämä iskulauseet?) oli selvästi kyllä jo kovin jouluista. Omenakin oli varmaan jo muuttanut väriään punaiseksi, kesäisen vihreän sijaan? Onnistuimme löytämään uudet talvikengät neidilleni, itsekin hipelöin saappaita mutta ei edes -50% saanut minua kiljumaan riemusta. Se merkkilisä niissä saappaissa eki lähtöhinnan ihan järjettömäksi. 90% alennusta olisi saanut minut harkitsemaan asiaa. Pikkuiseni ihastui kirjainkombinaation aamutossuihin, mutta toistasataa euroa tossuista ei todellakaan innostanut hänen äitiänsä. Vaikka olivatkin pehmeät ja vaaleanpunaiset. Joku tolkku sentään tuohon merkkilisäänkin pitää saada!

KP:stä bongasin muuten tietokilpailun, melkein meinasin hävitä miehelleni kun hänkin osasi iskulauseet yhdistää oikeaan tuotemerkkiin. Siitä meille molemmille tuli täydet pisteet. Onneksi tuo yhden opintoviikon latina pelasti minut. Muuten olisi tullut tasapeli. Mutta nuo brandit, tiedättekö mikä firma on ominut itselleen seuraavat lausahdukset? Impossible is Nothing, The best a man can get, Just do it, It´s the real thing (no joo, meidän perheestä tulee häätö jos ei sitä tiedä), Because I'm woth it. Tuota ensimmäistä jouduin hetken miettimään, onneksi oli vaihtoehtoja tarjolla. Jäikö joku miettimään mikä se latinan sana oli? Luxuria. Mikä kuolemansynneistä? Muuta tarjolla olleet olivat Avaritia, Invidia, Gula ja Ira. Arvaukseksi meni nuo loput, Invidian osasin arvata. Ja kun nyt näitä kysymyksiä tänne latelen, tästä seuraavastakin kysymyksestä osasimme molemmat 3, loput sain sattumalta oikein. Pelien kotimaa ja vuosi jolloin ne kehitettiin: Trivial Pursuit, Monopoli, Scrabble (täällä varmaan Alfapet tunnetumpi?) Afrikan Tähti sekä Kimble. Ja tarjolla olevat vaihtoehdot: 1935 USA, 1938 USA, 1951 Suomi, 1967 Suomi, 1979 Trivial Pursuit. Kotimaat olisin tienyt kolmelle ilman vaihtoehtoja, vuosiluvun avulla keksin yhden ja arpaonni suosi rohkeaa.
Jos joku kysymys jäi vaivaamaan niin toki kerron oikeat vastaukset. Vaikkapa kommenteissa ensi viikolla.

2 kommenttia:

  1. En osannut valita hyasintin ja lanttulaatikon välillä, joten valitsin joku muu :) Ne menee niin tasan ne tuoksut, sekä kinkun tuoksu...

    VastaaPoista
  2. Ah, unohdin ihan kinkun ja laatikot :) Olet oikeassa! Ihania tuoksuja on paljon tarjolla. Olin ajatellut lisätä Ajxin tuonne, mutta päätin kuitenkin olla lisäämättä

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...