Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

maanantai 21. marraskuuta 2011

Ekologista

Sunnuntai aamu oli aivan ihana! Maa valkoisena ja oksat paksun kuuran peitossa. Ihanaa! Valkoinen ympäristö piristää selvästi mieltä. Tosin lupasivat vesisadetta koko viikoksi tänne etelään, mitä ihmettä? Olen jo tottunut noihin ihaniin lumipeitteisiin jouluna, en tajua tällaista sadesäätä. Minne voi valittaa?

Joulukatu on sitten avattu. kerrottiin kymmenen uutisissa eilen illalla. Se ainut joulukatu jonka tunnustan siis. Täällä kotikylässä on jo viime viikolla valot syttyneet ja kuusi puettu. En osaa sanoa onko täälläkin vaihdettu valot led-versioon, ainakin pääkaupungissamme on näin toimittu. Sähkön kulutus pienenee, mitä tuo kustansi, siitä ei puhuta. Mutta jos päästöt näin, teoriassa ainakin, vähenevät, niin olisiko toivetta valkoisesta joulusta?

Kävin eilenkin ostoksilla, vaikka en sunnuntai aukioloa oikeastaan suosi. Sitä ne tarjoukset teettävät: vain tänään, sai minutkin liikkeelle. Puolustuksekseni sanon: jos joulupukille kirjoittaa kirjeen ja omistaa maailman ihanimmat 5 vuotiaan silmät, voiko silloin muuta tehdä kun juosta kauppaan? Varsinkaan jos säästää 25%. Tosin sain kassaneidin kanssa keskustella hetken miten se alennus saadaan. Onnistuihan se loppuenlopuksi, vaikka meinasi rouva asiakkaalla käämi kärähtää. Miten vaikeaa tuo nyt oikeasti voi olla?

Pitääkin esni kerralla kyselyssä pistää oma lempivaihtoehto jonnekin muualle kuin ensimmäiseksi. Eihän tästä mitään tule jos lukijani aina ovat samaa mieltä kanssani! 90% teistä päättivät että joulutorttu on tähden muotoinen. Yksi lukija sentään äänesti kukkasta ja toinen puolikuuta. Kiitos mielipiteistänne. Meillä leivotaan jatkossa edelleen tähtiä ja kukkasia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...