Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Jouluista postia

"Hyvät ystävät ovat kuin lyhdyt tiellä - eivät lyhennä matkaa, mutta tekevät sen valoisammaksi kulkea"
Voi kuinka onkaan ihanaa kun on ystäviä! Minua odotti iloinen yllätys postilaatikossa tänään. Joulupostia Suomen Joulu Kaupungista. Ihania tapahtumia Turussa ja lähiympäristössä, mistä saisin niitä ylimääräisiä päiviä että ehtisin tutustumaan tarjontaan?

Matka jouluun ei lyhentynyt, mutta kyllä vaan ilahdutti tämä kirje. 


Postilaatikossa oli myös kasa mainoslehtisiä. Niissäkin oli suurimmassa osassa jo joulutavaraa  runsaasti. Ihanahan noita oli selailla, mutta hieman ihmeissäni olin etten riemusta kiljuen ollut jo menossa kauppaan. Ainut josta oikeasti innostuin hurjasti oli kukkaset. Tosin tuolla oli vain perinteisiä amarylliksiä, mutta eiköhän niitä hieman erikoisempia kukkasia löydy noista puutarhakaupoista. Viime vuonna muistan nähneeni monivärisen perhosamarylliksen. Valtavan kaunis!
Jouluruusuakin olen miettinyt, voisihan sen keväällä pistää pihalle, mutta sen myrkyllisyys hieman mietityttää. Meillä kun on tuo puutarhurikoira joka kuvittelee olevansa kissa ja tarvitsevansa ruohoa sisuksiinsa. Yksi joulukaktus on jyrsitty multaa myöten matalaksi ja muutkin kukat ovat vaaravyöhykkeellä jatkuvasti. Jos siis sattumalta jäävät henkiin minun hoidossani niin on pystykorvamme seuraava uhka niille.

Tosin aion julistautua hortonomiksi, sain orkkideani kukkimaan uudestaan!

Koska huomasin että tällainen jouluposti saa minut ihan ekstaasiin valtaan päätin heittää lukijoilleni haasteen. Tahdon jouluista sähköpostia eli kerro mikä on lempijoululaulusi. Päätin nimittäin joulukuun aikana julkaista "päivän laulun". Hieman joulukalenterimaisesti.  

2 kommenttia:

 1. Yksi ehdottomasti kauneimpia joululauluja on Varpunen jouluaamuna! Toiselle sijalle taitaa minun musiikkimaussani kiriä Sylvian joululaulu :)

  VastaaPoista
 2. Sydämeeni joulun teen
  En etsi valtaa loistoa
  Sylvian joululaulu
  Arkihuolesi kaikki heitä
  Nu tändas tusen juleljus

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...