Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

perjantai 11. marraskuuta 2011

Happy Birthday!

Pääsi sitten kälynikin aikuisten ikään. Käväisimme onnittelemassa synttärisankaria ja samalla tulikin sitten muitten herkkujen ohella (lämmin kiitos niistä Jussille) nautittua jouluisesta tunnelmasta!

Jo pihaan tultaessa vastassa oli lyhtyjä valaisemassa muuten pimeää iltaa. Voi että kaipaankin sitä lunta, se hieman valaisisi muuten aika pimeitä iltoja. Mutta kyllä nuo lyhdytkin ihmeellisesti piristävät.
¨
Hieman erilainen tämä marraskuu kyllä on, oikeastaan sellaisia kunnon pakkasaamuja ei ole ollut, sitä yhtä lukuunottamatta, tarjolla. Ensi viikolla toki lupasivat parannusta siihen asiaan. Se jää sitten nähtäväksi osaavatko nuo meteorologit ennustaa paremmin kuin kristallikuulaan tuijottavat.

Onhan meitä tässä hemmoteltu pari vuotta aivan loistavilla hangilla, joten ehkä tänä vuonna sitten on vuorossa perinteisempi talvi täällä etelässä? Hiekkaa, sadetta ja kylmiä tuulia? Hieman kuten Kanariansaarilla silloin kun me sinne eksymme.

Onhan sekin tietysti tuttua, mutta kyllä tuo lumi vaan olisi silti kovin tervetullutta! Paitsi sinne Kanariansaarille, silloin kun me olemme siellä. Sekin on nimittäin koettu. Huomaatte varmaan miten innostunut olen kyseisistä saarista. 

Mutta oli ilta tunnelmallinen ilman sitä luntakin. Kynttilöiden lepattavat liekit, kuuma glögi ja piparkakut. Jos ei se tuo jouluista tunnelmaa niin ei sitten mikään. Eikä se Fazerin suklaakaan mitenkään huonosti istunut tuohon yhdistelmään. Arla Ingmanillakin on olemassa valmisglögiä. Uusi tuttavuus tämäkin, meillä yleensä ollaan käytetty tiivisteitä, näitä valmiita on tullut hankittua ainoastaan sieltä K-18 kaupasta. Fazerin suklaa sen sijaan oli tuttua. Paitsi se 70% konvehtina. Sekin oli paperin osalta uusi tuttavuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...