Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Mainostamista

Jouluisia mainoksia tulvii nyt ovista ja ikkunoista, on leluluetteloa, koristeita, kinkuntilaamisohjeita...
Radiossa aamulla kerrottiin että vihreästä kaupasta saa jopa 3D telkkareita, eli kaikkea mitä jouluun tarvitsee. En tiennyt että tarvitsen 3D telkkarin, mutta jos niin väitetään, niin ehkäpä pitää uskoa? Vaatiikohan tuokin erikoislähetyksiä joita ei vielä tässä maassa ole? Vai näenkö uutisetkin niin että Peter tulee tuohon kotisohvalleni kanssani? Pelkkä ajatuskin on hieman pelottava, ehkäpä tyydyn tuohon "vanhaan" littanaan?

Sain eilen sellaisen Kaupan luksusjoulumainoksen. Tätini ystävällisesti toi sen minulle kun hän on Asiakas. Tiedättehän se ostosparatiisi jossa myös komeilee Ikkuna ja Kello? Teemana tänä vuonna ihan selvästi joulukuuset, olen jo telkkarissakin nähnyt heidän joulukassinsa, ihan jo sen takia pitää varmaan lähteä Ostoksille?Selasin siis tuota Mainoslehteä, korkeakiiltoiselle paperille se oli painettu luonnollisesti. Nyt tunnen kuuluvani kohderyhmään. Jollakin mainostoimiston ADlla on todellakin välähtänyt. Tajusin katselevani lahjapusseja "sillä silmällä" vaikka en ensimmäistäkään luulisi tarvitsevani, ainakaan tällä hetkellä. Mutta kun ne olivat kuusen muotoon aseteltu niin johan kiinnostivat meikäläistäkin.
Tajusin kanssa, että jouluna kun tuota tiskiä tuppaa siunaantumaan, niin kattilat ja pannut voisi koota joulukuusen muotoiseksi kasaksi. Loistavaa! Sitten vaan kattilan kahvoihin sillipurkkeja roikkumaan silkkinauhalla. Vähän niinkuin kuusenpallot! Eihän tarvitse tiskata ennen Nuuttia, eihän? Silloinhan vasta joulu siivotaan pois. Tosin, jos jätän kattilat pesemättä nurkkiini niin ne voivat jo Nuuttina olla aika vihreinä kasvustosta. Sietää siis miettiä aikooko tämän idean toteuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...