Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

maanantai 21. marraskuuta 2011

Vielä viisi päivää

Ihanaa. Sain postia tänään. Sitä todellakin kaivattiin, sillä eilisestä pakkaspäivästä ei ole kuin heiveröinen muisto jäljellä. Etelään on luvattu sadetta ja lämmintä. Voi, sanonko mitä? Onneksi tuo kirjekuori ilahdutti! Ja aamulla oli maa valkoisena Salossa, ainakin jos käytti hieman mielikuvitustaan. Sitten tulikin jo sade sinnekin.
Kirjeeseen oli äärettömän kauniilla käsialalla kirjoitettu nimi ja osoite sekä lähettäjä. Olisi kyllä ollut häpeä postinkantajallemme ellei tuo olisi päätynyt oikeaan osoitteeseen! Oikea laatikko oli kuitenkin löytynyt ja pääsin avaamaan kaivattua kuorta. Sisältä paljastui se ainut oikea joulukalenteri ja olemme jo tyttöjen kanssa arvuutelleet mitä mistäkin luukusta paljastuu. Katsotaan miten yksimielisiä olimme taiteilijan kanssa. Kalenteri on jo omalla paikallaan keittiössä, ovenkarmin alle tungettuna. Siitä on hyvä aamulla napata käteensä ja avata luukku.


Tänä vuonna kalenterissa on selvästikin aikaisempaa modernimpi lähestyminen jouluun. Pakettikorteissa liitelee helikopteri, eikä suinkaan Petteri. Teemana Partiolaisten kalenterissa on "Viime hetken valmisteluja Korvatunturilla". Joulumuori on luvannut poroille ruoantähteitä syötäväksi, väittää takakannen tarina. Sopii toivoa että muori on tehnyt jäkäläkoristeita ruoaksi tai että pukki on päättänyt syödä vihdan. Muuten voi märehtijän ruoansulatus olla kovilla. Tosin ohan tuossa kuvassa joku tontuista selvästi tuomassa poroille ruokaa ja samalla sitten varmaan käy itse pesulla?

Arvaukseni luukun 6. sisällöstä taisi osua oikeaan, lipputanko on nimittäin kovin tyhjänä siinä vieressä vielä toistaiseksi. Vielä joudun kuitenkin odottamaan viisi päivää että saan avata ensimmäisen luukun. Siitä se sitten lähtee.

Kiitos ihanalla partiolaiselle joka huolehti että joulun odottelu on hieman helpompaa.

2 kommenttia:

  1. Kannattaa sitä postia muutenkin vielä tarkkailla :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, huomasin että kannattaa :) Tällaiseen hemmotteluun voisi tottua :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...