Koska täällä kotimaassamme nuo tuoreet katkaravut ja mustekalat ovat harvinaista herkkua päätin sentään hemmotella näin uuden vuoden kunniaksi edes hieman saman tyylisellä ruoalla, eli keitin katkarapukeittoa.
Älkää edes kuvitelko että lähdin liikkeelle kuorista, hieman vapaata minäkin tahdon, mutta löysin aika kivan ja helpon reseptin lehdestä, joten päätin hieman muunnella sitä versiota ja tehdä lounaaksi
Katkarapukeittoa
1 punainen parika
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 jauhoista perunaa
oliiviöljyä paistamiseen
½ sl sitruunamehua
1½ rkl tomattipyrettä
500 g tomattimurskaa
5 dl vettä
1 kalaliemikuutio
3 rkl hummerifondia
1 rkl valkosipulijauhetta
muutama kierros Seafood & Fish maustetta Santa Marian myllystä
muutama kierros Seafood & Fish maustetta Santa Marian myllystä
3 dl laktoositonta kermaa
500 g kuorittuja katkarapuja
Kuori, puhdista ja paloittele kasvikset. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasviskuutiot sekaan. Kuullota niitä hetki ja lisää tomaattipyre. Jatka kuullottamista hetki. Lisää sitruunamehu, tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna poreilla n. 15 min. kunnes perunat ovat pehmeitä. Soseuta keitto ja lisää kerma. Anna hautua. Lisää juuri ennen tarjoilua vielä katkaravut. Pinnalle olisin lisännyt tilliä, mutta eipä ollutkaan käyttökelpoista kotona.
Itse lisäsin vielä keittoon hieman valkosipulipippuria myllystä. Luistelija kun ei tykkää pippurista
Itse lisäsin vielä keittoon hieman valkosipulipippuria myllystä. Luistelija kun ei tykkää pippurista
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti