Tänä vuonna päätin tehdä nameja oikein urakalla. En ole koskaan tehnyt esimerkiksi marmeladia agar-agarilla, joten sehän on hyvä projekti. Paitsi että olin selvästikin hieman myöhässä, apteekista sain viimeisen pienen purkin jauhetta. No, se riitti tähän projektiin.
Olin jotenkin kuvitellut että marmeladin tekeminen on todella työlästä ja hankalaa. Mitä vielä! Kas tässä: helppoa kuin heinänteko.
Ullan kirsikkamarmeladi
4 dl vettä4,8 dl sokeria
10 g agar-agaria
Sekoita kaikki aineet keskenään kattilassa ja kiehauta. Anna kiehua hiljakseltaan 10-15 min. Anna seoksen jäähtyä n. 5 min. ennen kuin lisäät sekaan
1½ dl huoneenlämpöistä marjasosetta.
Minä käytin kirsikkaa, ihan värin takia, mutta mikä tahansa sose käy.
Kaada seos reunalliseen vuokaan ja siirrä viileään jähmettymään. Voit toki kaataa seoksen makeisvuokiinkin. Kun seos on jähmettynyt siirrä vuoka huoneenlämpöön ja anna marmeladin kuivua.
Leikkaa sopivia palasia ja kierritä niitä sokerissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti