Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

lauantai 22. joulukuuta 2012

Kas äiti on laittanut kystä kyllä...

Ensi yön projektina on sitten kinkun paistaminen.

Kinkun paistamisessa luotan Jaakko Kolmosen ohjeeseen, mitä sitä hyväksi havaittua vaihtamaan?

1) Kinkku pyyhitään talouspaperilla.
2) Tunge kinkku pussiin ja työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan, mieluiten kyljestä, niin ettei mittarin pää koske luuhun. Suosittelen kanssa että mittarin asettaa niin että näkee lukemaan ilman että työntää päänsä uuniin.
3) Kuumenna uuni yli 200 asteeseen ja paista kinkkua n. ½ tuntia korkeassa lämpötilassa. Näin saat pintabakteerit tapettua.
4) Laske lämpötila noin 100 asteeseen ja paista kinkkua noin 60 min/kg eli kunnes mittari näyttää 75-80 astetta
5) Poista kinkun pinnasta nahka.
6) Levitä kinkun pintaan vähäsuolasita sinappia ja päälle korppujauhoja. Paista uunissa kunnes pinta ruskistuu.
7) Anna jäähtyä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...