Joulupuuro kuuluu joulupäivän aamuun.
Olen monena vuonna päästänyt itseni helpolla ja tehnyt uunipuuroa. Riisipuuron keittäminen on haastavaa. Kiehua ei saa laktoosittomana ja onnistuin sekin polttamaan pohjaan.
Viime vuonna kollega kuitenkin kertoi, miten oli saanut toiselta kollegalta loistavan reseptin. Pitihän sitä kokeilla ja ainakin tässä perheessä upposi ongelmitta, meidän makunystyrät eivät erottaneet maussa "aidosta". Lapsukaiseni muistutti minua tästä, kun kysyi "Äiti, miten teit sen huijauspuuron viime jouluna". No, enhän minä varmuudella muistanut enää, mutta kollega pelasti. Kiitos Teija! Tätä pitää tehdä 2 l satsi tänä vuonna, loppui kesken viime jouluna
(Huijaus) Riisipuuro
1 l vettä
2 dl puuroriisi
suolaa
2 dl puuroriisi
suolaa
2 dl (laktoositonta) kuohukermaa
1 kuorittu manteli
1 kuorittu manteli
Kiehauta puolet vedestä. Lisää riisi ja suola. Lisää loput vedestä ja keitä hiljalleen kannen alla noin 40 minuuttia. Välillä voit näön vuoksi hieman sekoittaa puukauhalla. Kun puuro on lähes valmista, lisää kerma, sekoita ja anna hautua jälkilämmöllä hetken. Lisää kuorittu manteli.
Tänään on Nobel palkinnon päivä ja naapurimassa on vuorostaan pukujuhlat. Alfred Nobelin kuolemasta on 129 vuotta. Aikamoinen mies, kun edelleen hänet muistetaan. Kuollessaan hän oli aikansa rikkaampia miehiä. Testamentissaan Nobel lahjoitti 32 miljoonaa kruunua säätiölle, jonka tehtäväksi tulisi jakaa vuosittain palkinnot tietyillä tieteenaloilla vaikuttaneille henkilöille.
Keitetäänkö teillä riisipuuroa jouluna?

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti