Itsenäisyyspäivä lähestyy!
Löysin ruotsalaisesta blogista kivan reseptin, jota ajattelin kokeilla itsenäisyyspäivänä. Oikeastaan kyseessä oli uuden vuoden herkku, jos oikein muistan, mutta väliäkö sillä, juhlapäivä on juhlapäivä!
Helena Lyth'in blogi, linkki tuossa sivupalkissa, on täynnä toinen toistaan hauskempia ideoita, voi kunhan aika riittäisi kaiken kokeiluun!
Mutta ajattelin nyt kuitenkin kokeilla, saisinko tällaisen toteutettua. Meillä tykätään sillistä nimittäin. Alkuperäisessä reseptissä käytettiin mustaviinimarja silliä. Siitä emme pitäneet, joten meillä mennään matjeksella tai perinteisellä. Ja alkuperäisessä reseptissä käytettiin hopeasipulia.
Sillitartaria parmesaanikekseillä
1 pieni punasipuli (tai hopeasipulia)
2 varsisellerin vartta
90 g parmesaani juustoa
Leikkaa silli, sipuli ja selleri samankokoisiksi pieniksi kuutioiksi. Sekoita yhteen.
Parmesaanilastut:
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Raasta juusto karkeaksi raasteeksi. Tee noin 5 cm halkaisijaltaan olevia levyjä raasteesta leivinpaperille. Paista uunissa noin 5 min.
Tarjoile laseista tai pienistä kulhoista.
Ja päivän teemapäiväksi valitsin tuolta loputtomalta tuntuvalta listalta: keksi-päivän. Mikä on sinun suosikkikeksisi?


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti