Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

lauantai 25. helmikuuta 2017

Pistetään koirat töihin!

On taas aika hopotella. Ihanaa!

Hopottajat on siis suosittelumedia jonka kautta saan veloituksetta tai pientä korvausta vastaan tuotteita testattavaksi ja kerron tuotteista sitten rehellisen mielipiteeni kun olen saanut testini tehtyä.

Tällä kertaa suurimman työn tekevät koiramme. Saimme nimittäin testattavaksi päivittäisruokakauppoihin tulleen Purinan Beyond Simply 9 Rich in Lamb ruokaa. Purinan Beyond ruokaa löytyy tuon lampaan lisäksi myös kana ja lohi versioina. Lisätietoa tuotteista löydät Purinan sivuilta


Pussi on suhteellisen hauskan näköinen minusta. Simply 9 ruoan nimi viittaa siihen että ravinto sisältää yhdeksän helposti tunnistettavaa ja luotettavaa raaka-ainetta. Pääraaka-aineena tässä tapauksessa lammas.

Asia selvä, siispä sisällysluetteloa ihmettelemään.

Otsikkona on runsaasti lammasta, sisältää täysjyväohraa. Käytännössä siis 18,5% lammasta ja täysjyväohraa 18%. Ehkä ei kovin selvä tuo runsaan lampaan osuus kun viljat kuitenkin kokonaisuutena on 51% sisällöstä, tämäkin selviää lukemalla sisällysluetteloa.

Se ettei ruoka sisällä vehnää on printattuna isolla pussukan päälle. Seuraava raaka-aine on kuivattu kanaproteiini. Missään ei lue että olisi lihaa, joten jotakin kanasta tullut proteiinilähdettä on käytetty. Kauraryynejä ja riisiä, ne tunnistan. Siipikarjan rasvakin on selvä asia, joku linnunrasva siis kyseessä.

Sitten tuleekin mielenkiintoinen ravintoaine: uutetta. Tunnistettava, kuten saatekirjeessä luki? Ei minusta. Mitä uutetta? Ainoa uute joka minulle tulee mieleen on auringonhattu-uute, flunssaan. Tuskinpa sentään sitä? Yritin lueskella myös muilla kielillä tuota sisällysluetteloa, en viisastunut

Vielä olisi kaksi raaka-ainetta jäljellä että pääsemme yhdeksään. Kuivattua lammasproteiinia (2%). Taas kerran: meillä on pääraaka-aineena lammas ja sitten lammasproteiini erillään. Ei siis kelpaa ihmisravinnoksi tämä osa koska ei sisälly tuohon lampaan määrään joka olisi luonnollinen kohta. Ainakin oletan näin. Mitä teurasjätettä se on jää minulle epäselväksi. Sitten tulee kivennäisiä, mitä, sitä ei tarina kerro. Jos nyt sitten päätämme että lammas on lammasta, proteiinilähteen ulkonäöstä huolimatta saamme vielä sen yhdeksännen raaka-aineen mahtumaan mukaan: kuivattu pinatti (0,5%).

ok, kokonaisuutena suhteellisen selvä lista, joskin uute ja kivennäiset eivät minusta ole selvästi tunnistettavissa olevia raaka-aineita.

Nähtäväksi jää mitä mieltä koiramme ovat tästä ruoasta. Kelpaako nirppanokallemme, sheltit nyt taatusti syövät, he eivät nirsoile ruoan kanssa.

Palaamme siis asiaan kun koirat pääsevät maistamaan.

          

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...