Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

tiistai 8. joulukuuta 2015

Sotkuista puuhaa

Pitihän minunkin sitten kokeilla facen jouluhittiä.

Varsinkin kun lankavarastostani löytyi valkoista pumpulilankaa. EriKeeperiä ei löytynyt lähikaupasta, kiitos älypuhelimen selvisin pikagooglauksen avulla että Scotch liima lienee samantyyppistä tavaraa. Vesiliukoista paperi- ja puulimaa. Ystävältä saadun syntymäpäivälahjan laatikko pääsi uusiokäyttöön ja tuorekelmua löytyi keittiöstä. 


Laatikko käskettiin suojata kelmulla, joten aloitin siitä. Kelmun tarkoitus lienee estää liiman ja langan tarttuminen laatikkoon. Seuraavaksi laimensin liiman vedellä, suurinpiirtein puolet liimaa ja puolet vettä. Tässä sopii toki seurata kansallisaarteemme ajatusta fifty-sixty suhteesta. Jotakin sinne päin siis. Laimensin liiman kulhoon, että olisi helppoa uittaa lankaa siinä. Valitettavasti sormet alkoivat olla niin tahmaiset tässä vaiheessa että jätin suosiolla kuvaamisen sikseen. 


Pöydän suojasi, onneksi, kestoleivinpaperilla. Sellainen kun löytyi uunista. Sitten vaan kiertelemään liimassa uitettua lankaa laatikon ympärille. Jätin alakulmaan hieman suuremman reiän valosarjaa varten.

Laatikko sai kuivua pari päivää, välillä kääntelin sitä, niin että alapuolikin pääsi kuivumaan kunnolla.


Kun lanka oli kunnolla kuivunut rikoin laatikon varovasti saksilla ja ravistelin pahvinpalaset ulos isoimmista koloista. Pattereilla toimiva ledivalosarja tilalle, tämä on Clasun valikoimista, mutta en oikein pidä tuosta mustasta johdosta, joten lahjaksi menevään hankin toisenlaisen sarjan Anttilasta. Saa nähdä pidänkö sen valoista. Kaikkea kun ei tunnu saavan. 

Lopuksi vielä lahjanauhaa ympärille ja koristeeni oli valmis. Tykkään!


Lasten kalentereissa oli eilen suklaalla kuorrutettua inkivääriä, siitä ei pidetty, tämän päiväinen valkosuklaalla kuorrutettu mansikka sen sijaan kelpasi. Ja herran kalenterissa oli eilen lempipurkkini.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...