Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

keskiviikko 2. joulukuuta 2015

B niin kuin...


B oli a:ta suositumpi kirjain!

Ehdotuksia tuli oikein reippaasti. Bambi (1937) on äitini lempielokuvia, tosin hän ei voi sitä katsoa, koska häntä itkettää kun Bambi liukastelee liukkaalla jäällä. Se että Bambin äiti kuolla kupsahtaa ei liene yhtä järkyttävää?


Ja kun nyt Disney elokuvista aloitettiin niin onhan Boltkin (2008) hauska elokuva, joskin täysin erilainen kuin Bambi. Tosin onhan elokuvilla 70 vuotta ikäeroakin, en oikein usko että Bolt on 70 vuoden kuluttua kovin suosittu, Bambista en olisi niinkään varma.

Blues Brothers (1980) kuului taas mieheni lempielokuviin kun ilmestyi. Muistelen että olen nukkunut pää tulevan mieheni sylissä kun "katsoin" elokuvat aikoinaan videolta. Aika montakin elokuvaa tuli katsottua niin kun muutimme yhteen, kummallista miten kauhessa räiskeessä voi nukkua onnellisesti.

Billy the Kidistä on tehty montakin elokuvaa, jotkut niistä olen jopa katsonut. Isoisäni rakasti lännenelokuvia, joten pikkutyttönä tuli katsottua aika montakin elokuvaa jossa the Kid oli mukana.

Braveheart (1995) ei edes käynyt mielessäni, vaikka Gisonin elokuvia on tullut katsottua paljon, uskaltaisin väittää että suurin osa niistä on nähty. Ja monet jopa useampaan kertaan.

Yritin jopa lukea Bridget Jones kirjoja, mutta ne eivät vaan aukea minulle, eivät elokuvina eikä kirjoina. Mutta koska elokuvat ovat tuleet televisiosta olen nekin nähnyt.

Batmanit kuuluvat kanssa elokuviin jotka on tullut katsottua enemmän tai vähemmän hereillä. Alkuperäiset ovat suorastaan suloisia.

Babe elokuvat sopivat tietysti jouluiseen teemaan, mutta tunnustan etten ole yhtään nisstä katsonut alusta loppuun. Puhuvat eläimet eivät oikein ole minun juttuni.

Benjamin Button (2008) on jäänyt minulta näkemättä, vaikka ajattelin että se voisi olla oikein mielenkiintoinen. Kirjan voisin tietysti lukea.

Omat ehdotukseni jäivät ilman teidän "ääniänne". Mietin valitsisinko Back to the future elokuvat, Marty ja Emmet olivat suosikkejani 80-luvulla, mutta päädyin kuitenkin loppviimeksi Beaches (1988) elokuvaan, yhteen suosikeistani. Hankin jopa elokuvan musiikin levynä. Ja luin kirjan. Itse asiassa niitä harvoja kirjoja jonka olen viitsinyt lukea sen jälkeen että olen elokuvan nähnyt.

Päivän kalentereista löytyi muuten tänään parapähkinöitä. Ja herran kalenterista tällainen purkki. Sisältöön en ota kantaa, purkki on valittu vain ja ainoastaan ulkonäkönsä takia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...