Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

lauantai 26. joulukuuta 2015

Puuro kiehumaan

Meillä on toivottu riisipuuroa vaikka ja kuinka monta kertaa.

Siispä päätin joulupäivänä kunnostautua ja toimia kunnon äidin tavoi, keitin riisipuuroa kun pääsimme joulukirkosta kotiin. Tunnustan, oli se hyvää. Eikä ollenkaan niin haastavaa kun olin muistavinani. Tai sitten minusta on vaan tullut kunnollisempi? Joka tapauksessa: ei kiehahtanut yli, ei palannut pohjaan vaikkakaan en vahtinut puuroani mitenkään erityisen hyvin, enkä edes ollut koko ajan hämmentämässä. En edes ollut hankkinut Valion uutta Kiehu maitoa, en edes tiedä saako sitä laktoosittomana. Ihan perinteisestä Eila Raikkaammasta keitin, kun en ollut hankkinut "punaista maitoa", kun en ollut ajatellut että keittäisin puuroa. 

Tiedän että tämä oli aikamoinen mainospuhe Valion tutteille, en saa provisiota, enkä muitakaan korvauksia, Valion Eila nyt vaan on paras noista laktoosittomista maidoista. Raikkaammasta en tiedä, en minä huomaa mitään eroa kun vertaan tavalliseen Eilaan.

Kuuntelin muuten eilen Jouluradiota, tapani mukaan, kun ajoin kotiin illalla ja sielläkin lauleltiin puurosta. Minä tosin järkytyin, mikä kammottava laulu tämä on, kun satuin kuulemaan väärin: "Hipsu on kuollut". Laulun sanat tosin menevät "Nipsu on tuonut", mutta voi olla että laulajalla meni Hipsut ja Nipsut sekaisin? Niin tai näin, jäin oikein kuuntelemaan tätäkin rallatusta.
Joulupuuro

4 dl vettä
4 dl puuroriisiä
2 l Eila Raikkaampi kevytmaitojuoma
1,5 tl suolaa

(1 kuorittu manteli)

Sekoita vesi ja suola ja kiehauta. Lisää riisit ja anna kiehua noin 2 min. Lisää maito ja anne kiehua hiljakseen noin 35 min, välillä hämmentäen. Lisää loppuvaiheessa sekaan vielä manteli. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...