Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

maanantai 6. lokakuuta 2014

Kotikaupungin 10 pakollista nähtävyyttä

Näin tällaisen postauksen eräässä ulkomaalaisessa blogissa.

Jäin miettimään löytyisiköhän kotikaupungistani kymmenen nähtävyyttä. Tiesin että niitä kyllä on, esimerkiksi Emma, Espoon modernin taiteen museo. Mutta kymmenen jota itse suosittelisin? Enpä uskonut, mutta kyllä se aika helposti onnistui. Vaikka en nyt välttämättä kaikkia paikkoja suosittele, niin tavalla tai toisella ne ovat olleet minulle tärkeitä.

Tässä tämä listani on.

1) Saaristomme

Aivan itsestäänselvä ykkönen minulle, sen verran monta tuntia olen näissä kauniissa melontamaisemissamme viettänyt. Ja lapsuudessani ollut mökkeilemässä Stora Herrössä. Jos ei melonta kiinnosta voi saaristoamme ihailla myös saaristoveneestä.2) Nuuksion kansallispuisto

Kaunista maisemaa ja noin 33 km kävelyreittejä. Keskellä kotikaupunkiani ihan erämaata. Ja koska kansallispuiston läheisyydessä voi meloakin niin aika äskettäin on tullut käytyä.3) Tarvaspää

Gallen-Kallela museo jonka ohi ajoin aikoinaan lähes päivittäin. Rakennus on itsessään kaunis ja kyllä museossakin voi joskus poiketa.

Kuva: Wikipedia
4) Pentala

Ensimmäinen kohde jonne muistan meloneeni. Pentalan saaressa on järvi jossa on saari jossa on lähde. Se jos jokin on eksoottista. Tämäkin saari on kaunis ja sieltä löytyy myös kesäravintola: Paven, joka on vielä kokematta. Ehkäpä ensi kesänä?
5) Villa Elfvikin luontopolku

Toinen kiva ulkoilukohde. Kävin hyvän ystävän kanssa kiertämässä lenkin ja taas kerran sain ihmetellä miten paljon kaunista ihan kotinurkilta löytyykään. Elfvikissä järjestetään hurjasti erilaisia luontoon liittyviä tapahtumia, kannattaa tutustua jos on aivan tuntematon kohde

6) Espoon tuomiokirkko

Koti- ja vihkikirkkomme. Mahdollisesti jopa vanhin pääkaupunkiseudun rakennuksista, vanhimmat osat ovat peräisin 1480-luvulta. Kirkko korjattiin 1980-luvulla ja tunnustan että meni kauan ennen kuin totuin uuteen ulkonäköön. Ja edelleen kaipaan kynttilöitä kattokruunussa.


7) Barona-areena

Aika monet kisat ja muutaman harjoitukset on katsottu Baronalla. Eli suomeksi: paleltu on. Tosin Baronalla ei tarvitse palella, siellä on yleensä suhteellisen lämmin.
Jos haluatte kyseistä hallia ihailla, suosittelen ETK:n kisoja. Nuoret jääprinsessat jäällä, onkohan muodostelmaluistelua upeampaa lajia olemassa?

Väärä halli, oikea laji

8) Espoonlahden uimahalli

Vielä enemmän aikaa on vietetty hikoilemalla Espoonlahden uimahallissa. Tosin ei altaassa vaan katsomossa tai kääntöjä valvoen altaan reunalla. 50 metrin radat ovat harvinaista herkkua Espoossa, joten onnellisessa asemassa oltiin kun uimarin treenit olivat pitkälti Espoonlahdessa.9) Kirjastomme

Rakastan lukemista, valitettavan harvoin on vaan nykyään aikaa uppoutua kirjojen ihanaan maailmaan. Lempikirjastoni on ehdottomasti Omena, sen jälkeen kun Leppävaara suljettiin, tai oikeastaan siirrettiin, Selloon.

10) Pukin Piilopirtti

Ok, tämä pääsi tänne vain ja ainoastaan siksi että Joulupukilla on kesämökki Espoossa. Kerran olen käynyt, ellei ole kovasti kehittynyt toiminta niistä ajoista niin jätän jatkossa väliin.

Ja koska kannatan kotimaan matkailua niin olisi kiva kuulla muidenkin kotikaupungin lempikohteet.
Haastan mukaan Pauliinan (Pauskan Elämää) Satun (XL Elämää, ainahan kotikaupungistaan voi oppia uuttakin) ja Margaretan (Valon aalloilla, vaikkapa kuvina sitten vastaus).

Ilomielin lukisin teidän suosituksianne, Ja seurailisin mahdollisia jatkohaasteen saaneiden vastuksia.

4 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta, otan sen ilomielin vastaan. Taidanpa esitellä Iisalmea Nastolan sijasta, koska Iisalmi on KOTIkaupunkini :)

  VastaaPoista
 2. Kiitti Ulla haasteesta! Otan upean haasteen mielelläni vastaan. Aloin jo miettiä... :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, odotan innolla päivityksiänne :)

  VastaaPoista
 4. Ulla, eka osa on valmis osoitteessa http://valonaalloilla.blogspot.fi/2014/10/ylpeana-esitan.html
  :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...