Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

maanantai 13. lokakuuta 2014

Ikeassa on joulu

Joulu on todellakin tulossa.

Taas on se aika vuodesta että illat pimenevät ja naapureiden pihoilla alkaa ledit vilkkua.Vaikka olenkin jouluihminen, ainakin väitän olevani, en nyt oikein kumminkaan ymmärrä joulukuusta tähän aikaan vuodesta. Sen sijaan erilaiset pihavalot ovat oikein kivoja. Joulukuuseen voi sitten sytyttää ne valot adventtisunnuntaina. Mutta sallittakoot naapurille kuusi vaikka kesäkuussa jos siltä tuntuu.

Ikeassakin on jo joulu! Heidän joulukuvastonsa on ilmestynyt. Ainakin pitää hakea adventtikynttilät tuolta naapurimaan ihmekaupasta ja jospa vaikka samalla täydentäisi koirien rottavarastoa. 26.10-27.12.14 välisenä aikana ostetuista pehmoleluista tai kirjoista Ikea lahjoitaa 1 euron Unicefin ja Pelastakaa lapset-järjestöjen koulunkäyntiä tukeviin hankkeisiin. Väittäisin että kyseessä on aikamoinen prosentuaalinen lahjoitus kun miettii mitä Ikean pehmot keskimäärin maksavat.

Täytyy tunnustaa etten edes tiennyt että Ikealla on ihan säätiö lasten olosuhteiden parantamiseksi. Viime vuonna ovat lahjoittaneet 101 miljoonaa euroa sivujensa mukaan. Aikamoisen kasan litteitä paketteja ovat saaneet myydä ennen sitä!

Haastankin nyt kaikki koiratuttuni hankkimaan uudet rotat marras-joulukuussa, miten iso eurokasa saadaan aikaiseksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...