Siskoni sitten ilmoitti että katkarapukeitto olisi jotakin. Siispä tuumasta toimeen. Olin oikeastaan yllättynyt miten suosittu tuosta keitosta tuli, olin kuvitellut että tomaattiphjainen keitto ei olisi äitini mieleen. Kuinka väärässä olinkaan. Joten tässä nyt sitten se resepti äidillenikin.
Katkarapukeitto
1 punainen paprika
1 vihreä paprika (koska toinen punainen oli pilaantunut)
2 sipulia
8 valkosipulinkynttä
6 jauhoista perunaa
1 rkl öljyä
1 tl chilijauhetta
2 rkl tomattipyrettä
½ dl sitruunamehua
½ dl valkoviinietikkaa
1 kg paseerattua tomaattia
1 l vettä
1 kalaliemikuutio
1 fond du Chef kalaliemi (tosin tätä ei taida nykyään kaupasta saada?)
6 rkl hummerifondia
1 kg kuorittuja katkarapuja
Kuori ja paloittele sipulit ja perunat ja paloittele parikat. Kuullota kasviksia hetki öljyssä. Lisää tomattipyre ja chilijauhe ja jatka kuullottamista. Lisää mehu, etikka ja pseeratut tomaatit. Lisää liemikuutiot ja fondi. Keitä keittoa hiljalleen n. 20 min. Soseuta keitto.
Juuri ennen tarjoilua: lisää katkaravut ja kuumenna keitto, älä kuitenkaan anna kiehua.
Jämiä iltapalaksi |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti