Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

maanantai 1. huhtikuuta 2013

Linnuille pesiä

"Näihin pesiin ei kyllä äitilintu palaa".

Näin ilmoitti partiolainen kun koristeli muffinseja. Hän kun oli jokaista "munaa" koskettanut sormillaan. Tosin, tuskinpa äitilintu hyväksyisi näin erinäköisiä munia pesässään? Neiti kuitenkin päätti että maku ratkaisee, joten "munat" on makukoordinoitu. Vaihtoehtoina oli ananas, omena, musteherukka, purkka (!), cola, vadelma, kirsikka, lime, passionhedelmä, persikka, mansikkajuustokakku, vanilja ja sitruuna. Jos olisin tiennyt että maut on lueteltuna pussin kääntöpuolella olisin päätynyt toiseen tuotteeseen, nyt tämä meni tieteeksi. Tosin, pääasia että leipurilla oli hauskaa.

Siskoni on ehdottomasti meidän perheen muffinsimestari, minä yritän epätoivon vimmalla onnistua näiden kanssa. Tällä kertaa otin apua Confetin sivuilta, mutta heidän reseptinsä oli hieman outo. Sekoita maito taikinaan, ohjeessa ei tosin mainuttu maitoa ollenkaan? Ja jos olisin ottanut muffinsit uunista kun he väittivät että ne olisivat valmiina, olisin yhtä hyvin voinut tarjota suoraan taikinakulhosta. Päädyin omaan ratkaisuuni.

Pääsiäismuffinsit

2 kananmunaa
1½ dl sokeria
75 g sulatettua voita
250 g jugurtti-maitorahkaseosta
½ dl persikkamehua
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
250 g persikkaa soseutettuna

2dl laktoositonta kuohukermaa
½ dl sokeria
lakritsinauhoja
mansikkanauhoja
karkkeja

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää voi, rahkaseos ja persikkamehu. Sekoita. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan. Lisää lopuksi vielä persikkasose ja sekoita kunnolla. Muffinsivuokaan n. 2/3 taikinaa, nämä eivät hurjasti kohoa. Paista 180 asteessa noin 20 min. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma ja pursota sitä muffinsien päälle. Tee makeisnauhasta "pesä" ja lisää karkkimunia pesään.


2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...