Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

torstai 31. tammikuuta 2013

Röyhelöitä

Joululahjat tulevat hieman myöhässä tänä vuonna.

Luistelija sai vihdoinkin projektin valmiiksi, vaikka pääsi todella hyvin alkuun, loppumetreillä hän hyytyi kuten suomalaisen huippu-urheilijan kuuluukin. Ylikuntoa?

Niin tai näin, valmiiksi neidinkin lahja saatiin ja "joku" voi nyt sitten odottaa että Kustikin ehtii polkemaan...tai äiti kuljettamaan!

Löysin jo aikoja sitten kaupasta "röyhelökaulaliinaan" lankaa, jostakin syystä en vaan ehtinyt opettamaan lapsia, joten projekti siirtyi siirtymistään. Oikeastaan tuo tekniikka oli ihan järjettömän helppo oppia ja youtube auttaa, ellei ohjeista selviä.


Me siis kudoimme 6 silmukalla. Nauhalanka avataan ja reunakaistale jätetään alas. Yläreunasta sitten poimitaan tuosta "verkosta" 6 silmukkaa. Käännä työ niin että "Lankaverkko" kulkee työn takana. Sitten neulotaan aika "normaalisti": Puikko ensimmäisestä silmusta läpi, nauhaverkosta toinen silmukkalenkki puikolle, edelleen yäreunasta, ja vedetään lenkki silmukan läpi. Eli jätimme aina yhden silmukkalenkin väliin ja  kudoimme seuraavan lenkin. Kun silmukat loppuivat, työ käännettiin, lanka edelleen työn takana ja näin jatkoimme kunnes lankaa oli jäljellä n. 70 cm. Silmukat pääteltiin nostamalla eli ensimmäinen silmukka nostettiin puikolle, seuraava kudottiin normaalisti, edellinen nostettiin juuri kudotun yli ja taas jatkettiin. Lopuksi päättelin työn ompelemalla pätkän lankaa kiinni edelliseen kierrokseen.

Nalle sai taas toimia mallinukkena. Kas tässä, luistelijan mestariteos2 kommenttia:

  1. Ihan pakko kokeilla, kuitankin, vaikka tähän asti olen antanut muiden hörhöillä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menestystä projektiin, ihan hurjan nopeaa ja hauskaa. Ja hyvin anteeksiantavaa jos välillä menee hieman väärin :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...