Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Makuarvailua

Nyt se on todistettu!

Joulu on ihan kohta! Johan olen tätä toitotellut vaikka ja kuinka monta päivää, mutta arvasin etten voi olla väärässä!

Töissä meillä on harjoittelija joka katsoi hieman oudosti minua kun hän löysi glögiä taukotilamme kaapista. Sanoin että sitä pitää aina olla varastossa. Vakiohenkilökunnalta tuli selvitys: "tuo" aloittaa joulun hehkuttamisen juhannuksesta...ja siihen saakka taitaa viettää joulua. Ah, on se niin ihanaa kun työtoverit tuntevat minut!

Mutta syy hehkutukseeni löytyy täältä. Naapurimaassa Blossa aikoo paljastaa vuosikertaglöginsä maun reilun 15 päivän kuluttua! Laskurista voitte seurata montako päivää on jäljellä. Siinä firmassa suhtaudutaan jouluun asiaankuuluvalla asenteella. Jännitystä ylläpidetään ja lasketaan öitä. Oih, voin jo tuntea glögin tuoksun nenässäni!
Lignell & Piispasen sivuilla ei myöskään vielä paljasteta vuoden makua. Aika hyvin nuo Blossan ja L&P:n maut ovat korreloineet. Teollisuusvakoilua vaiko sattumaa?

Loimu taisi aloittaa vuonna 2008 vadelmalla valkoisessa pullossa. 2009 makuna oli puolukka ja pullo ihanan punainen.2010 tuo hurmaava mustikka johon rakastuin. Pullo oli aika tylsä, sininen. Viime vuonna oli sitten minusta pohjanoteeraus. Karpalo makuna, mutta se pullo. Ruskea. Miten se liittyy karpaloihin? 

Blossalla on makuja ehtinyt olemaan kauemmin. Ainakin pomeranssia, talviomenaa, lakkaa, puolukkaa, tyrniä, mustikkaa, klementiiniä, sahramia ja viime vuonna kahvia, on löytynyt valikoimista. Aika eksoottisilta osa kuulostaa. Ellei molemmilla yhtiöillä olisi ollut ruskeaa pulloa povaisin suklaata. Ihan absurdi maku sekin glögissä.

Lakka tai tyrni olisi aika luonnollinen arvaus tuohon Loimun rivin jatkeeksi. Blossan kohdalla arvailu on hakalampaa. Siellä on todellakin leikitelty mauilla. Piparkakku olisi minusta luonnollinen valinta. Mutta heittäydytään nyt villille linjalle ja povataan chiliä.

Ja nyt rakkaat lukijani heitän haasteen: Mikä on vuoden Blossa maku? Vastausaikaa on 2 viikkoa, sitten se paljastuu!

7 kommenttia:

 1. Tämän vuoden maku on aprikoosi!
  Olen aivan varma :D

  VastaaPoista
 2. Loistava arvaus itse asiassa! Aletaan vaatia proviisiota Blossalta/L&P:ta, tuotekehitystä!

  VastaaPoista
 3. Kuulema sivun väristä voi päätellä jotakin. Puolukka on jo ollut, joten granaattiomena! Tai sitten varastavat tuon L&Pn idean ja se on vadelmaa...

  VastaaPoista
 4. Sivun värin perusteella tiedossa taitaakin olla kirsikka...
  Ja minä en yhtään tykkää kirsikasta.
  Tai jospa se onkin kaneliomena :) Siitä kyllä pitäisin!

  VastaaPoista
 5. Ei kirsikkaa, siitä olen samaa mieltä. Sitten saavat pitää glöginsä. Odotellaan sitä aprikoosia :D

  VastaaPoista
 6. Hej du!
  Med lite hjälp av google translate så kunde jag läsa din blogg med. Även om översättningen är lite sisådär haha! Kul med en en fisk julblogg :-)

  Jag tror att Blossan kommer att smaka granatäpple (det har mognat under dagen - igår kväll var jag övertygad om att det skulle bli en roséglögg)

  L&P är lite stark för min smak. Men jag hoppas att du har rätt om havtorn, då blir det import :-))

  VastaaPoista
 7. Granatäpple skulle vara spännande och Blossa har ju helt tydligt lekt med smaker, i motsats till Loimus ganska traditionella val av smaker.

  Import är det som gäller här också ;-) Blossa får vi till ALKO (=systemet) men tex chili-mandarin (eller vad det nu var) gick inte att få här. Tur att min syster reser regelbundet till Sverige och kunde på tredje ICA få en mig :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...