Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

torstai 30. elokuuta 2012

Keittokirjoja

Kirjasto on oikea aarreaitta.

Toki omistan aikamoisen kokoelman keittokirjoja, ja kiitos Joulupukin (tai ainakin siskoni) minulla on myös Ruokatorstain Joulu. Aivan ihana kirja, suosittelelen lämpimästi.

Kirjastosta löyty naapurin vastaveto, eli Allt on Mat Julkokbok. Ei ollenkaan hassumpi kirja sekään, joskaan ei Joulun veroinen. Naapurimaassamme on selvästikin hieman erilainen meny aattona, mutta ihan käyttökelpoisia reseptejä kirjasta löytyi. 

Ruokatorstain kirja on kuitenkin huomattavasti monipuolisempi, osittain varmaan siitä syystä että kirja on hieman suurempi. Lisäksi reseptivalikoima on jotenkin tutumman oloinen. 

Idea molemmissa kirjoissa on samantapainen: pikkujoulusta uuteen vuoteen. AoM kertoo mitä tehdä joulupöydän tähteille, Ruokatorstai huomioi vaivihkaa myös tavallisimmat erikoisruokavaliot. Molemmissa kirjoissa kauniita kuvia, joskin AoM mahdollisesti vie voiton kuvissa. 

Lopuksi vielä mielipiteeni: vetämättä yhtään kotiinpäin, olemme parempia jääkiekossa ja jouluruokakirjoissa.

Minulla on vielä muutama joulukirja lainattuna kirjastosta, palaan ehkä asiaan. Kirja jota tahtoisin päästä selailemaan on Nigella Christmas. Ihan mahdollista että reseptit minulle liian eksoottisia, mutta kivaa olisi löytää tuo kirjastosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...