Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

keskiviikko 25. lokakuuta 2023

Eksoottista

 Nyt löytyi outous kaupasta!

Kävin äidin luona kahvilla ja poikkesin matkan varrella hänen lähikaupassaan, katsomassa löytyisikö jotakin herkkua kahvin kanssa nautittavaksi. Herkkuja löytyi, mutta sen lisäksi katsoin piparkakkuhyllyyn. Annas Polkan vieressä oli kyllä varmaan tämän joulusesongin oudoin uutuus: Lime ja Chili piparkakkuja!

Olihan niitä sitten pakko ottaa mukaan, äiti kun osallistui myös glögimaisteluun, niin oikein hyvin voisi maistella kanssani piparkakkuja! Äitikin piti aika outona ajatuksena lisätä piparkakkuihin limeä ja chiliä, mutta kiltisti suostui maistelemaan piparkakkuja kanssani. Äiti ei lähtökohtaisesti ole mikään chilin ystävä (ellemme puhu hänen koirastaan, joka sattuu olemaan Chili kutsumanimeltään). 

Tuote on vegaaninen, Ei siis voilla tehtyä taikinaa, sen sijaan tuotteesta löytyy palmuöljyä, joka pakkauksen mukaan on kestävän kehityksen periaatteella valmistettua. Limearomi on luonnollinen, väitetään ja cayennepippuria tuotteessa on 0,3%.

Gluteenia näissä on ja kuten lähes kaikissa tuotteissa: saattaa sisältää pähkinöitä, eli tuotettu samalla linjalla kuin muut keksit...

Jos olin hieman ennakkoluuloinen tuotteen suhteen niin yllätyin positiivisesti. Piparkakku ja lime ei ole ollenkaan hassumpi yhdistelmä! Limen maku tulee kivasti suuhun, chiliä en oikein löytänyt, mutta pieni jälkipolte on havaittavissa. Oikein hauska tuttavuus!


Näitä pitää ostaa töihinkin, saavat sielläkin maistella. 


Äiti hyväksyi, minä tykkäsin. Annan Polkat ovat hyviä, eivätkä ne salmiakitkaan huonoja olleet. Kivoja, erilaisia makuja. Suosittelen maistamaan, vaikka nämä eivät ihan perinteisiä olekaan!




3 kommenttia:

  1. Kiva, että Annalta on tullut uusi maku! 👍🏻 Minäkin voisin kokeilla. Joulun this or that -kyselyssäni tulikin ilmi se, että turvaudun yleensä piparien kohdalla Annaan. 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna on usein oikein hyvä valinta. Polka oli pitkään suosikkini, mutta se laku/salmiakki -versio oli myös hauska. Ja nämä!

      Poista
  2. nyt pitää maistaa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...