Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

lauantai 14. lokakuuta 2023

Glögit maistelussa

 Vietämme perinteistä mökin sulkemisviikonloppuamme.

Hyvinkin perinteisesti pysähdyimme siskoni kanssa Alkoon ja kävimme "ratsaamassa" hyllyt. Suureksi pettymykseksemme emme löytäneet Attituden vuosikertaglögiä, sellaista ei taida ollakaan, ei ainakaan Alkon myyjä tai nettisivut osanneet kertoa mielle siitä. 

Olisikohan syynä Altian yhdistyminen Anoraan, tuotanto loppui Altian myötä? Harmi, sillä Attitude on voittanut meidän makuraatimme testissä parinakin vuonna. Tuttuja tuotteita, joskin uusina makuina, löytyi muuten ihan kivasti, Lumoavan karpaloa en nähnyt, se hieman harmittaa, koska sitäkin tahtoisin maistaa. 

Alkossa oli uutuutena myös pussissa myytävä Varpu alkoholiton mustikkaglögi, sitäkin ehkä maistetaan, koska mustikkaglögeistä pidän. Tuo hanapussi tuntui vaan vähän tylsältä vaihtoehdolta mökille vietäväksi. 

Täysin uusi tuote minulle, oli Festive glögi, jossa "taste of fun" eli hauskaa olisi luvassa. 8% valkoviiniglögi, joka maistuu mansikalle ja vaniljalle, väitti pullo. Ja kuulemma ihastuttava myös kylmänä. 

Ihastuttavaa tuo ei ollut kylmänä, eikä lämpimänä. Vetistä ja mautonta minusta, tosin minua on hemmoteltu ystävän tekemällä mansikkamehulla joka maistui taivaalta. Kaikki mansikkainen joutuu siis kisaamaan aika kovassa sarjassa.


Äitini mielestä tuo maistui viimevuotiselta mansikkamehulta, minusta korkeintaan laimennetulta sellaiselta. Voisin kuvitella, että muumimamman käynyt mansikkamehu maistuisi tällaiselta. Laimennettuna. Ehkäpä muumipappa tykkäisi?

Minusta tuo olisi joutanut viemäriin, ja se on aika paljon sanottu, jos minä sanon näin glögistä. 

Siskoni urheana maistoi sitä myös kylmänä, ei kovin paljon paremmaksi muuttunut väitti, mutta oli sentään ehkä kylmänä parempaa? Ehkä tämä kelpaisi kuohuviinillä jatkettuna kesäjuhliin?

Mitään glögimäistä tässä ei ollut, ei edes mitään talvista. Glöginä minusta aivan epäonnistunut. 

Koska siskoni ja äitini saivat pullon tyhjäksi, annetaan yksi joulukuusi, minä olisin antanut sen puolikkaan hauskasta pullosta, joka sekin tosin sopisi paremmin kesäjuhliin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...