Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

maanantai 21. syyskuuta 2015

Partiolaisen tekemää

Partiolainen pelasti minut!

Neiti suostui leipomaan pellillisen herkkuja tapaamiseen kun itse istuin teatterissa, nauramassa niin että kyyneleet valuivat silmistä. Helsingin Kaupunginteatterin Kiviä taskussa on aivan uskomaton esitys alusta loppuun. Mika Nuojua ja Martti Suosalo näyttelevät 15 eri roolia, eikä ole edes vaiketa pysyä kärryillä vaikka herrat vaihtavat roolihahmoa silmänräpäyksessä. On harvinaista herkkua seurata tällaisia suorituksia!

Partiolaisen leipomat appelsiiniruudut olivat herkullisia, nekin. Koska lupasin reseptin paikalla olleelle niin tässäpä tämä.

Alunperin resepti tulee siskoltani joululahjaksi saamastani kirjasta "Julfika". Fika on sana jota en vaan opi käyttämään, kuulostaakin rumalta, mutta reseptit ovat ihania.

Appelsiiniruudut

300 g laktoositonta voita
6 dl sokeria
4 kananmunaa
8 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
2 luomu appelsiinia
2 dl laktoositonta kermaviiliä

vähintään 5 dl tomusokeria

Anna voin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa sokeri ja voi kuohkeaksi. Sekoita sekaan kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja käännä jauhot seokseen. Pese appelsiinit ja raasta kuori. Sekoita kuoriraaste kermaviiliin ja lisää taikinaan.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 175 asteessa noin 20 min

Anna pohjan jäähtyä hieman.

Purista appelsiinista noin 4 rkl mehua. Kaada tomusokeri kulhoon ja lisää mehua luraus kerrallaan kunnes kuorrutus on sopivan paksuista. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Anna jäähtyä. 


1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...