Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Kirja 27: Käen kutsu

Tykkään niin tästä Helmet haasteesta!

Tuota ylhäältä läydät "Kirjan Vuosi 2015" sivun, mikäli et ole ehtinyt tutustumaan lukemiini kirjoihin. Itse haasteesta löydät lisää tietoa esimerkiksi täältä.

Viimeksi kun kävin kirjastossa nappasin matkaan mukaan pari äänikirjaa. Toisen valitsin ihan kannen kuvan perusteella ja olen siitä todella iloinen. Kirjailijan nimi oli täysin outo: Robert Galbraith. Kyseessä on kirjailijan ensimmäinen salapoliisiromaani, joten ei ehkä ihan outoa etten ollut aiemmin tähän nimeen törmännyt. Olen myös iloinen etten lukenut takakantta ennen kuin aloitin kuuntelemisen, joten olin jo kuunnellut, ja ihastunut kuulemaani, ainakin pari levyä ennen kuin totuus paljastui minulle. J. K. Rowling kuulostikin huomattavasti tutummalta kirjailijalta.

Käen kutsussa on samaa kertomisen iloa johon totuin Pottereissa ja jäin kaipaamaan Paikka Vapaana kirjassa. Päähenkilöön kiinnyin aika nopeasti ja odotin innolla että Cormoran ratkaisisi (itse)murhamysteerin. Tietysti hän sen ratkaisi, mutta oikeastaan se oli aivan sivuseikka, minä olisin pitänyt yksityisetsivä Strikesta vaikka ei olisi arvoitusta onnistunutkaan ratkaisemaan. Tarina etenee suhteellisen hitaasti, Rowling selvästikin tutustuttaa lukijan päähahmoihinsa, joten selvää on että jatkoa seuraa!

Nyt pitää etsiä käsiini "Silkkiäistoukka" ja tänä vuonna ilmestyy vielä Carreer of Evil. Olen niin onnellinen että Rowling on taas kirjoittaa "minulle". Ja iloinen siitä että tämä on ilmestynyt salanimellä, en tiedä olisinko lainannut tämän luettuani Paikka Vapaana aika äskettäin jos kannessa olisi lukenut J.K. Rowling.

Ja sitten haasteeseen:

Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa et ole lukenut aiemmin

Menisiköhän tämä tähän kategoriaan? Ei ehkä ihan?

Kirja, jonka tapahtumat sijoittuvat Suomen ulkopuolelle 

Lontoo kelvannee?

Suositun kirjailijan ensimmäinen kirja

Mitä tähän nyt sitten sanoisin? Ei?

Sellainen suosikkikirjailijasi kirja, jota et ole aiemmin lukenut 

No, jos edelliset eivät kelvanneet niin tähän vastaan kyllä.

Kirja, jonka valitset pelkästään kannen perusteella

Ehdottomasti. Ja juurikin kannen vuoksi.

Jännityskirja tai dekkari 

Salapoliisiromaani. Ihan perinteinen sellainen.


2 kommenttia:

  1. Luin Silkkiäistoukan tietämättä, että kyseessä on Rowling. Oli hyvä idea irtautua Potter-mielikuvasta toisella nimellä. Viehätyin Strikesta ja ylipäätään henkilökuvauksesta. Positiivinen kokemus :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...