Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Kymmenen asiaa, joita en ole koskaan tehnyt

Pauska haastoi tällaisella tehtävällä.

Sinäänsä saisin varmaan nopeastikin kasaan 10 asiaa jos lähdetään linjalle: voittanut Nobelin rauhanpalkintoa, mutta jos pyrin pysymään asioissa joita "kaikki muut" tekevät, niin tämä voikin olla hankalampaa.

Katsotaan miten onnistun.

1. En ole koskaan ajanut moottoripyörää tai mopoa tai mitään muutakaan kaksipyöräistä moottoriajoneuvoa vaikka ajokorttini siihen antaisi luvan. En ole ollut edes kyydissä, vaikka sekä isälläni että siskollani on pyöriä ollut. 

Tasapainoa vaaditaan näitäkin "ajaessa"

2. En ole koskaan laulanut karaokea. Lauleskelen kyllä muuten mielelläni, mutta yleisön korvia säälin sen verran että lauleskelen kotona...tai rapujuhlissa. 

Kuuntelen vaikka keskellä kesää

3. En ole koskaan käynyt Keskisen kyläkaupassa, vaikka se kuulema on nähtävyys ja sinne pitäisi  kuulema lähteä. Oletan että asiakkaita riittää ilman minunkin läsnäoloani?

Kauppakeskus Roomassa
4. En ole koskaan ollut festareilla. Tulipahan mieleeni kun televisiossa mainittiin Ruisrock. 

Tungosta riittää muuallakin
5. En ole koskaan vaihtanut autoni renkaita. Kerran yritin, mutta ei siitä oikein tahtonut tulla mitään. Onneksi ympärilläni on ihmisiä jotka ovat valmiita auttamaan.

Auton ratissa
6. En ole koskaan juonut pullollista olutta. Maistanut olen, se jäi siihen. Litku sekä maistuu että haisee karmivalle. Miehelleni olen tehnyt aika monta "olutkalenteria" jouluksi, pullot ostan ihan etikettien perusteella. 

Minun kalenterini
7. En ole koskaan Käynyt Amerikassa, Oseaniassa tai Etelämantereella. Maanosista nämä ovat vielä kokonaan kokematta. Australia tai Uuusi-Seelanti houkuttelisivat. Kuten moni muukin maa. 

Roomassa

8. En ole koskaan uinut avannossa. Vaikka talvi-ihminen olenkin, ei tämä asia innosta ollenkaan. Pelkkä ajatuskin jääveteen pulahtamisesta saa minut palelemaan. Tosin en mene uimaankaan ellei vesi ole mielestäni lämmintä. Uimahallien vesi ei ole lämmintä, paitsi terapia-altaassa, mutta jos halliin päädyn niin hammasta purren vesijuoksemaan. 

Thaimaan vedet olivat riittävän lämpimät

9. En ole koskaan jättänyt äänestämättä vaaleissa, äänestänyt tyhjää Aku Ankkaa tai Mikkiä.

Mikki ja Minni

10. En ole koskaan maistanut lipeäkalaa! Pitihän minun joku jouluinenkin asia saada tähän listaan. Isoäitini tarjosi joka joulu lipeäkalaa, mutta uskoin isääni: se on myrkyssä lillutettua, eikä sitä kuulu syödä. 

Muissa muodoissa kala kelpaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...