Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

tiistai 18. marraskuuta 2014

Ruoka-aakkoset: B


Tämähän lähtikin käyntiin.

Oma valintani B:si on bataattilaatikko. En ole ihan vakuuttunut sen tarpeellisuudesta joulupöydässä, mutta koska siskoni tykkäsi laatikosta sitä on varmaan tarjolla tänäkin vuonna. Lähinnä mietin pitäisikö itse tehdä jos sitten pitäisin siitä enemmän. Maku lehdessä oli resepti, jota ajattelin noudattaa jos päädyn kokkaamaan. Teistäkin B=bataattilaatikko, joten siskoni on hyvässä seurassa.

Ja teidän ehdotuksianne olivat:

Banaani ja banaanikakku. Banaanikakku on minun lempikakkujani, kuten myös lasteni. Meillä ihan tietoisesti annetaan banaanien "mädäntyä" että voi tehdä kakkua. Siskoni luona kuulema kaksosten toimesta piiloitellaan banaaneja, samaisesta syystä. Meidän reseptimme olen paljastanut aiemmin. 

Baklava ei ole minun juttuni, mutta monet pitävät. Minusta se on äklömakeaa, mutta voihan olla etten ole onnistunut maistamaan hyvä baklavaa.

Brulee eli paahtovanukas. Makuvaihtoehtoja tässä kermavanukkaassa on loputtomasti, riippuen kokin mielikuvituksesta. 

Broileri ja bataattiranskalaiset. Broileri on helppoa arkiruokaa ja hyvin suosittua meillä. Bataattiranskalaisia en ole koskaan tehnyt, mutta niitähän pitääkin kokeilla! Pikagooglaus suosittelee uunissa kypsentämistä eikä uppopaistamista. Lohkobataatteja siis. a koska olen yllytyshullu, uunissa on parasta aikaa broilerin rintapalat ja bataatit kypsymässä.

Ehdotuksia C:si?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...