Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Adventti lähestyy

Pari viikkoa ensimmäiseen adventtisunnuntaihin.Eilen "viritin" omat adventtikynttiläni paikoilleen. Olen ihastunut noihin Ikean valmiiksi numeroituihin pöytäkynttilöihin, helpooa ja nopeaa. Sain sellaiset ystävältä lahjaksi viime vuonna. Kynttilää voi polttaa vaikka päivittäin, silti riittää neljäksi viikoksi iloa. Ympärillä olevaa koristelua muutellaan sitten mielen mukaan, vaikka viikottain. Kuten tein viime vuonna.


Tai sitten voi koristella nuo kynttilä glitterillä, kuten täällä on tehty.

Varmaan otan tuon pyöreänkin kynttilänjalan käyttöön, voihan niitä kruunukynttilöitä "lisätä" tarpeen mukaan. Ja onhan minulla sellainen perinteinenkin kynttilänjalka adventtikynttilöille.

Valitettavasti ei täällä eteleässä ei vielä ole ollut kunnon pakkasia, en saa pihalle jääkynttelikköäni.


Tuohan on tehty maitotetraan. Ohjeen olen julkaissut aiemmin. 

Itse olen sen verran neuroottinen, etten välttämättä halua kynttilöiden ympärille mitään palavaa, Pelkään aina että kuitenkin jossakin välissä käännän kynttilöille selkäni ja ne ehtivät palamaan loppuun. Täältä löytyy kuitenkin aika hauskoja ideoita ja monet niistä täysin paloturvallisiakin. Tai niin turvallista kun nyt elävän liekin kanssa voi olla. 

Ja miltä se minun "tarjottimeneni" näyttää tässä vaiheessa? Vielähän tässä tosin ehtii askartelemaan...

Tontut löytyivät lempikaupastani tarjouslaatikosta. "Omat" tonttuni ovat vielä turvallisesti paketoituina laatikkoihinsa. Enkä usko että saan mieheni hakemaan niitä tänne alas ennen ensimmäistä adventtisunnuntaita, jos edes siihen mennessä. Joten oli hyvä syy investoida pariin uuteen. 

Onko teillä muilla kynttilät palamassa adventtina? Ja minkälaisissa asetelmissa?2 kommenttia:

  1. Itse en myöskään mansettijuttuja kynttilän kanssa uskalla käyttää. Adventiksi tilasin netAnttilasta valkoisen kynttilätelineen ja punaisia kynttilöitä. Ensimmäiset tontut meillekin jo hiippaili (kuva tämän päivän postauksessa) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää mennä heti katsomaan :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...